Video: Fordel havregryn i hagen din og se hva som skjer

07/02/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Hvis du har en hage er dette et triks som er verdt å prøve.

Har du noen gang tenkt på å bruke havregryn i hagen din?

De fleste har havregryn stående i kjøkkenskapene sine, men få vet at det kan være en utmerket løsning på et vanlig hagearbeidsproblem: skadedyr, spesielt snegler.

Havregrynmetoden

Det er to måter å implementere dette trikset på. Hvis du har en stor hage, kan du strø tørr havregryn i områder hvor det ikke er planter. Alternativt kan du tilberede en liten tallerken med våt havregryn og plassere den i hagen din.

Snegler tiltrekkes av havregryn. Ved å plassere havregryn i hagen din, kan du lokke dem vekk fra dine dyrebare blomster og grønnsaker. Sneglene vil bli trukket til havregrynene og lar plantene dine være i fred.

Hvis du velger platemetoden, er det viktig å sjekke den med jevne mellomrom. Når du legger merke til at sneglene har samlet seg rundt havregrynene, kan du flytte tallerkenen til et annet sted i hagen din. Dette sikrer at sneglene ikke blir for komfortable og begynner å utforske andre deler av hagen din.

Så hvis du er lei av skadedyr som napper på plantene dine, prøv dette havregryntrikset. Det er en enkel, kostnadseffektiv og miljøvennlig måte å holde hagen din sunn og skadedyrfri.

Se hvordan trikset fungerer i videoen her