Visste du at? Sånn må du aldri oppbevare kjøttdeig

12/06/2024 20:20

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er faktisk stor forskjell på hvor i kjøleskapet du oppbevarer maten.

Mange er kanskje ikke klar over at det kan være forskjell på hvor i kjøleskapet du oppbevarer maten din - men det er faktisk en stor forskjell.

Derfor bør du også være oppmerksom på dette slik at maten holder seg fersk så lenge som mulig.

Her er noen eksempler på hvordan mat bør oppbevares:

Kjøttdeig

Generelt er kjøttdeig ikke den enkleste maten å lagre - og du bør alltid spise den innen få dager etter kjøpet. Hvis du ikke har mulighet, bør du heller fryse kjøttet til det trengs.

Men det spiller egentlig ingen rolle hvilken hylle i kjøleskapet du setter kjøttet på - det kan være stor temperaturforskjell mellom de forskjellige hyllene.

Derfor bør du alltid legge kjøttet på de nedre hyllene i kjøleskapet, der det er kaldest. Du bør også sørge for at kjøleskapet er maks. +4 grader.

Tomater

I de fleste kjøleskap finner du tomater og de røyker ofte i kjøleskapet fordi du tror at de vil vare lenger - men faktisk er dette ikke tilfelle, Du bør aldri lagre tomater i kjøleskapet, det fjerner både ernæring og smak. Tomater, derimot, bør oppbevares ved romtemperatur.

Egg

Generelt er det mye debatt om egg skal være i kjøleskapet eller ikke? I noen land er eggene nedkjølt og i andre land er de ikke. Oftest er de imidlertid nedkjølt i Danmark, men kommer du til utlandet kan du lett støte på egg utenfor kjøledisken.

Hvis du oppbevarer eggene dine i kjøleskapet, er det utrolig viktig at de ikke plasseres i døren til kjøleskapsdøren. Egg er svært følsomme for temperaturforskjeller, og derfor bør de oppbevares på en hylle inne i kjøleskapet.

Friske urter

Friske urter er deilig i mat og kan krydre mange retter litt ekstra - men du bør absolutt ikke oppbevare dem i kjøleskapet.

Kulde ødelegger krydderne og de bør i stedet oppbevares i romtemperatur på kjøkkenbenken.

Melk

Som med kjøtt er det veldig viktig for melk at den oppbevares så langt ned og inne i kjøleskapet som mulig. Den foretrekker også at temperaturene er så kjølige som mulig. På denne måten holder melken seg best frisk i lang tid.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.