Den perfekte høstoppskriften: Ostekake cookies med kanel

26/10/2024 05:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nyt den perfekte høstgodbiten - myk, knasende og fylt med god ostekake!

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Hvem kan motstå noe søtt? Spesielt disse utrolige ostekakekakene med kanel!

Ved å kombinere myk kjeksdeig, et kremet ostekakefyll og et dryss kanel-sukker, er disse kjeksene den perfekte godbiten for høsten.

Tenk churros, men i kakeform!

Ingredienser til 6 store kaker:

Til deigen:

  • ½ kopp (1 stav) smør

  • ½ kopp brunt sukker

  • 3 ss hvitt sukker

  • 1 stort egg (romtemperatur)

  • ½ ts vaniljeekstrakt

  • 1 ¼ kopp mel

  • ½ ts bakepulver

  • ½ ts kanel

  • ¼ teskje salt

For ostekakefyllet:

  • 3 oz kremost (romtemperatur)

  • 1 ½ ss sukker

  • ¼ ts vaniljeekstrakt

For kanel-sukkerblandingen:

  • ½ kopp sukker

  • 4 ts kanel

Valgfri:

  • Karamellsaus til servering

Slik gjør du:
  1. Lag ostekakefyllet:
    I en bolle blander du kremost, sukker og vanilje til en jevn masse. Slipp blandingen i seks like store klatter på et stykke bakepapir og frys i 45 minutter.

  2. Brun smøret:
    Del smøret i terninger og smelt det i en kjele på middels varme, rør hele tiden til det blir gyllent og lukter nøtteaktig. Hell i en bolle og la den avkjøles til den fortsatt er flytende, men ikke lenger varm.

  3. Forvarm ovnen:
    Sett ovnen til 350°F (175°C).

  4. Forbered deigen:
    Pisk det brunede smøret med begge sukkerene i en stor bolle. Tilsett egget og vaniljeekstraktet, og bland deretter inn de resterende tørre ingrediensene - mel, bakepulver, kanel og salt.

Hvis deigen føles klissete, avkjøl den i kjøleskapet i ca 15 minutter.

  • Sett sammen kakene:
    Del deigen i 6 deler og flat dem ut til sirkler. Plasser et frossen ostekakefyll i midten av hver, og pakk deretter deigen rundt fyllet for å omslutte det helt.

  • Dekk deigballene:
    Bland kanel-sukkerblandingen i en bolle. Rull deigkulene i halvparten av blandingen, dekk dem godt.

  • Stek kakene:
    Plasser deigkulene på et stekebrett med bakepapir, la det være mellomrom. Stek i ca 10 minutter, til bunnene er gyldenbrune. Kakene vil fortsatt være myke, men vil stivne når de avkjøles.

  • Siste kanel-sukkerbelegg:
    Mens kakene fortsatt er varme, dryss over den gjenværende kanel-sukkerblandingen.

  • Avkjøl og server:
    La kakene avkjøles helt før servering. De nytes best litt varme, spesielt med en skvett karamellsaus!

Nyt den perfekte høstgodbiten - myk, knasende og fylt med god ostekrem!

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!