Den ultimative måte å steke biff: "helt uventet"

07/04/2025 11:59

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
Steaken blir saftigere og mer smakfull hvis du lager den med én ingrediens TV-kokken bruker, som "kan virke merkelig".

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Å steke en perfekt biff kan virke overveldende, men TV-kokken Gordon Ramsay elsker å bruke én spesifikk ingrediens for best mulig smak og tekstur.

Mange sliter med å steke biffen akkurat som de ønsker, enten de foretrekker den medium rare, medium eller godt stekt.

Folk kan ofte under- eller overkoke biffen, og ender opp med ganske tøft kjøtt.

Heldigvis har Gordon Ramsay delt hvordan folk kan få det til med letthet når de bruker én ingrediens.

Gordon skal være en fan av indrefilet, også kjent som oksefilet eller filet mignon, et stykke kjøtt som er priset for sin møre tekstur, men som lett kan bli tørt hvis det blir overkokt. For å unngå dette, prøver han alltid å holde kokemiljøet fuktig. Når han lager biff, liker Gordon å svi indrefiletene for å utvikle en "smakfull skorpe", fortalte han Tasting Table.

Etter å ha snudd biffen noen ganger for jevn steking, legger han til hvitløk, urter og sin hemmelige ingrediens – kyllingkraft.

Så hvorfor legge til kraft?

Vel, det har tre fordeler.

Laken gjenoppretter biffens fuktighet som går tapt under sviingen, løsner fett som har festet seg til pannen, og trekker ut smakene fra hvitløken og urtene.

I tillegg, når kyllingkraften reduseres i pannen, "blir det en intens saus som forsterker smaken på biffen" når den er ferdig.

Denne teknikken med kraft fungerer godt med filet, ettersom det er et så magert kjøttstykke, men den kan også brukes med alle typer biff.

Selv om "valget av kyllingkraft kan virke merkelig" når du steker biff, sa Gordon at han bruker det på grunn av den "delikate naturlige smaken" det har.

De som er ute etter en sterkere oksekjøttsmak, kan bytte ut kyllingkraften med oksekraft.

For de som ikke har kraft tilgjengelig, bruker Gordon ofte smør når han steker biffen sin.

Han sa at biffen blir "skikkelig fin og brun" når den pensles med smør, men pass på at pannen er oljet så den ikke brenner seg.

Når biffen er ferdig stekt, kan kombinasjonen av olje og smør brukes til å lage de perfekte ovnsbakte potetene eller grønnsakene senere.