Dette trikset forvandler suppen din på sekunder – og får deg til å si "dævven"

25/06/2025 18:01

Hanne

MAT
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
Glem salt og pepper. Denne hemmelige ingrediensen gir suppen og sausen din et skikkelig smaks­rush – uten at du trenger å gjøre noe avansert.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Har du noen gang smakt på suppa og tenkt: "Hmm, noe mangler"? Du er ikke alene. Mange hobbykokker tyr til salt, pepper eller kanskje litt fløte. Men på nettet er det ett svar som går igjen når folk deler sine beste mattriks: miso.

Et innlegg på Reddit spurte rett ut: Hva er din hemmelige ingrediens? Blant de over 1.300 svarene pekte mange på en og samme ting:

"Miso er ren magi," skrev en bruker. En annen la til:

"Jeg bruker det i alt fra pesto til gryteretter – det gir en utrolig dybde i smaken."

Så hva er egentlig miso? Det er en japansk smaksforsterker laget av fermenterte soyabønner. Den finnes i ulike varianter – hvit, gul og rød – og felles for alle er at de gir en skikkelig umami-boost. Perfekt når suppa smaker flatt, eller sausen føles litt... meh.

Du trenger ikke bruke mye. Miso er salt og kraftig på smak, så begynn med en halv teskje og smak deg frem. Bland det rett inn i varm suppe, rør det inn i sausen, eller bruk det som base for marinade til grillmaten.

Flere hjemmekokker fortalte at de bruker miso i alt fra biffgryte og tomatsuppe til veganske pastaretter. "Folk vet ikke engang at det er der, men de kjenner at noe er ekstra godt," skrev en.

Og kanskje er det nettopp det som er trikset: En ingrediens som ikke skriker, men som hvisker til smaksløkene dine at dette er noe spesielt.

Så neste gang du står og smaker på middagen og synes den mangler det lille ekstra – prøv en klatt miso. Det kan være forskjellen på "helt greit" og "hva ER det som gjør dette så godt?!"

PS: Et lite bonustips – bland miso med litt olje, sitron og honning, og du har en salatdressing som banker det meste.

Tipset er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Levde 24 år i fangenskap: Sånn har Elisabeth Fritzl det i dag Mange av oss husker denne forferdelige saken. Elisabeth Fritzl var fanget i en kjeller i 24 år, av sin egen far. De siste mange årene har hun levd i frihet med en ny identitet.
Hvis du har denne linjen i håndflaten er du verdens heldigste Har du sett ordentligt på hendene dine i det siste? De kan fortelle deg hvor heldig du er!