Har du en skvett fløte i kjøleskapet og et glass med lokk? Da er du ti minutter unna smør som smaker bedre enn butikkens.
Akkurat nå leser andre
Det høres nesten for godt ut til å være sant, men ja: Du kan lage ditt eget smør hjemme på under et kvarter. Uten spesialutstyr. Alt du trenger er en slump med kremfløte og et glass med tett lokk.
Det hele startet som et husholdningstriks på sosiale medier, og nå tar det av blant matglade. Ikke bare fordi det er gøy og enkelt – men fordi smaken slår det meste du finner i butikken.
Slik gjør du det:
Les også
-
Finn frem kremfløten, og hell den i et rent glass med lokk, for eksempel et syltetøyglass. Fyll glasset omtrent halvfullt.
-
Sett på lokket godt, og begynn å riste. Etter halvannet minutt vil fløten bli tykk og kremete.
-
Fortsett å riste i totalt ti minutter. Plutselig vil fløten skille seg: smørklumpen legger seg i midten, og buttermilk (kjernemelk) flyter rundt.
Sil av kjernemelken, og skyll smøret i iskaldt vann til vannet blir klart. Klem ut så mye væske som mulig – da holder det seg lenger i kjøleskapet.
Vil du ha det ekstra godt? Tilsett litt havsalt, urter eller hvitløk når smøret er ferdig.
Oppbevar det i tett boks i kjøleskapet, så holder det seg i opptil to uker. Eller frys det i små porsjoner.
Så neste gang du skal ha gjester, trenger du ikke dra på butikken for å imponere. Lag smøret selv, og se reaksjonene når du sier: «Jeg ristet det i et syltetøyglass.» Det er like enkelt som det er genialt.
Tipset er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!
Loading…