En deilig kombinasjon av helsemessige fordeler: Start dagen med denne morgensmoothien med kaffe

30/05/2024 15:00

Emma

Mat
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Perfekt å ta med seg på farten!

Når morgenen blir mørkere og kaldere, kan det være enda vanskeligere enn vanlig å komme seg ut av sengen.

Og i tider som disse er frokostvalgene våre avgjørende. Det hjelper ikke bare kickstart dagen vår, men holder oss glade til lunsjtid.

Mange mennesker vil velge å bare nå for en kopp kaffe om morgenen som en måte å få energinivået opp.

Men det er faktisk mulig å kombinere denne koffeinholdige drikken med andre ingredienser for å lage den ultimate morgendrinken.

Restauratør og kokk, John Quilter, delte sin oppskrift på en "modig og vakker" kaffesmoothie via Jamie Olivers nettsted.

Derfor er den så god

Han forklarte noen av fordelene med den kaffebaserte blandingen.

"Hele året vil denne sunne gleden gjenopprette konstitusjonen din, gjenopplive temperamentet ditt og gi deg energi til å ta på deg nesten hva som helst," sa han.

– Den smaker godt og er perfekt som en kjapp morgenshake. Ta blenderen ut fra baksiden av skapet og kom i gang med å blande."

Bananen skal fryses

Ingredienslisten for denne drik er relativt lille og inkluderer en banan, chiafrø, kokosvand, malede mandler og et skud kaffe.

Et viktig skritt i å lage drikken er imidlertid å fryse bananen på forhånd.

John sa: "Den eneste mentale innsatsen du må lide er å huske å legge bananene dine i fryseren kvelden før - det gjør en stor forskjell for sluttproduktet og er verdt å gjøre.

"Jeg pleier å legge bananer som er svarte og overmodne rett i fryseren for akkurat denne typen ting - bare sørg for å ta dem ut av skinnet og pakke dem individuelt i klamfilm før frysing."

Dette trenger du

En frossen bananer

Otte gram chiafrø

125ml kokos vann

En teskje bakte mandler

Å skud espresso

For å lage drinken, bare legg hele baulje i en blender og sett den på jobb. Du kan justere konsistensen i henhold til dine preferanser.

Et bredt spekter av fordeler

Bananen vil ikke bare legge til tekstur og smak, men også en "skive-load" av kalium til smoothie.

Å legge til kokosvann vil sikre at du holder deg hydrert hele morgenen.

John fortsatte: "Kaffe har også veldig mye sin plass, det bringer kropp, dybde og all slags godhet til bordet.

"Koffein gjør sine åpenbare underverker på søvnige mennesker og har også vist seg å ha gunstige effekter på fysisk ytelse. Kaffe er også en av de største kildene til antioksidanter i det vestlige kostholdet.

"Mens disse tre ingrediensene utgjør smoothiens kropp, legger chiafrøene (selv om de er ganske delikate i smak) til en hel mengde svært vitenskapelig lydende næringsstoffer til blandingen, i tillegg til å være høy i fiber, omega 3 fettsyrer og protein."

"Kombiner disse med mandlene - som gir den endelige smaken og gir smoothien en søt, nøtteaktig finish, samtidig som nervesystemet, tennene og beinene dine er sterke og sunne - og du har et helvetes tillegg til morgenrutinen din."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.