Gjør aldri dette med jordbærene du nettopp har kjøpt

02/05/2024 12:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Mange er ikke klar over at dette bør unngås.

Når sommersolen begynner å skinne, strømmer folk til ulike supermarkeder for å kjøpe sesongens kanskje mest populære bær: jordbær.

Men gleden over ferske jordbær kan fort falme hvis de blir myke og mugne i løpet av få dager.

Den østerrikske avisen Heute melder følgende.

Når jordbærene tas ut av posen og legges på kjøkkenet kan det være fristende å vaske dem umiddelbart, men dette kan faktisk forkorte holdbarheten betraktelig.

Jordbær er kjent for å raskt utvikle mugg hvis de oppbevares i fuktig tilstand. Det er derfor lurt å vente med å vaske dem til du er klar til å spise dem.

Lagring er nøkkelen til lengre holdbarhet. Jordbær gjør seg best i grønnsaksskuffen i kjøleskapet der de kan ha godt av mørke og kjølige forhold.

Et tips for å holde dem tørre og dermed minimere risikoen for mugg er å legge et papirhåndkle under dem som kan absorbere overflødig fuktighet.

En annen måte å forlenge friskheten på er å bruke eddik. Bland en del eddik med to deler vann og la jordbærene ligge i blandingen i noen minutter. Skyll dem deretter grundig og tørk dem forsiktig. Dette dreper bakterier og bidrar til å holde mugg i sjakk.

Hvis du ikke planlegger å spise jordbærene dine i løpet av de første dagene etter kjøpet, kan det også være lurt å fryse dem ned. Pass på å vaske og tørke bærene først, så de ikke klumper seg sammen i fryseren.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.