Forside MAT Glem fløte – denne uventede ingrediensen gjør tomatsuppen både søtere...

Glem fløte – denne uventede ingrediensen gjør tomatsuppen både søtere og kremete

Høst i lufta? Dette trikset gjør den klassiske tomatsuppen ekstra digg – med noe du allerede har i skapet.

Akkurat nå leser andre

Tomatsuppe er en skikkelig høstfavoritt – varm, enkel og perfekt sammen med et ristet ostesmørbrød. Men visste du at du kan løfte smaken og få silkemyk konsistens med én uventet ingrediens?

Ikke fløte. Ikke smør. Men… natron.

Ja, faktisk. Blogger og matskribent Jennifer Pallian, med bakgrunn i matvitenskap, sverger til et lite dryss natron for å få den hjemmelagde suppen til å minne om en luksusversjon av den klassiske hermetiske. Resultatet? Rundere smak, null fløteskvett – og ingen melk som skiller seg.

Derfor funker det

Tomater er naturlig syrlige. Når du tilsetter natron, nøytraliserer det syren og gjør tomatene… søtere. Du slipper derfor å drukne suppen i sukker eller meieriprodukter.

Bonus: Natron gjør også løk og tomater supermyke. Når du blender suppa, får du den mest kremete konsistensen uten et gram fløte. Litt magi i gryta, rett og slett.

Les også

«Det blir søtere, rundere og silkemykt – helt uten fløte», sier Pallian.

Men her er trikset: Du trenger bare en kvart teskje. Mer enn det, og suppen kan smake litt… såpe. Skulle uhellet være ute? Rør inn en ekstra boks tomater, så redder du smaken.

Slik lager du den perfekte høstsuppen

Du trenger (til ca. 6 porsjoner):

  • 4 ss smør
  • 1 løk, finhakket
  • 2 ss hvetemel
  • 2 kopper melk (helmelk gir best resultat)
  • ¼ ts natron
  • 550 g hakkede tomater (hermetiske går fint)
  • 2 ts sukker
  • Salt etter smak

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk og litt salt. Stek til løken er blank, ca. 6 minutter.
  2. Rør inn hvetemel og la det frese i ett minutt. Spe gradvis med melk mens du rører.
  3. Ha i natron, tomater, sukker og mer salt. La det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Kjør suppen glatt med stavmikser eller i blender.
  5. Smak til med mer salt om nødvendig.

Server med nystekt brød eller et ristet ostesmørbrød – og du har et måltid som smaker langt mer enn det koster.

Høst på 15 minutter

Les også

Når kulda sniker seg inn, er det lite som slår en rykende varm skål tomatsuppe. Med dette enkle trikset kan du lage en versjon som føles fancy – uten å bruke mer penger eller tid.

Så neste gang du lager tomatsuppe: Glem fløten. Gå for natron.

Oppskriften er hentet fra Express.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Ads by MGDK