Hjemmelaget sennep: Enkelt og lekkert

23/12/2024 12:01

Hanne

MAT
foto: Matprat / OEK
Også fin som gave her på tampen.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det finnes utallige varianter av sennep, og her er vår versjon – en enkel grunnoppskrift smaksatt med appelsin og honning.

Hjemmelaget sennep er ikke bare perfekt på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg, men gjør seg også utmerket som en personlig gave i et fint glass.

Ingredienser:
Gir ca. 4 dl sennep.

  • 60 g gule sennepsfrø

  • 60 g brune sennepsfrø

  • 3 dl vann

  • 4 ss sennepspulver

  • 4 ss brunt sukker

  • 1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik

  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje

  • 2 ss honning

  • finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin

Fremgangsmåte:
1. La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Trekk kjelen av varmen og la stå i ca. 20 minutter.

2. Bland inn resten av ingrediensene og krydre med litt salt og pepper. Smak deg fram til du er fornøyd med balansen mellom smakene. 

3. Kjør sennepen med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk. 

Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.

Oppskriften er hentet fra Matprat.no.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Læs også:

Dette er de 5 verste strømtyvene hjemme Pass på at du ikke lar de verste strømtyvene i hjemmet tappe deg for penger.
Hemmeligheten bak en saftig og smakfull sjokoladekake: Dette utgjør forskjellen En saftig sjokoladekake trenger egentlig ikke mye for å oppnå den perfekte konsistensen. Det handler om de riktige ingrediensene under baking.