Det finnes utallige varianter av sennep, og her er vår versjon – en enkel grunnoppskrift smaksatt med appelsin og honning.
Hjemmelaget sennep er ikke bare perfekt på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg, men gjør seg også utmerket som en personlig gave i et fint glass.
Ingredienser:
Gir ca. 4 dl sennep.
60 g gule sennepsfrø
60 g brune sennepsfrø
3 dl vann
4 ss sennepspulver
4 ss brunt sukker
1 ss eplecidereddik eller hvitvinseddik
1 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
2 ss honning
finrevet skall og saft fra 1 stk. appelsin
Fremgangsmåte:
1. La sennepsfrøene småkoke i vannet i fem minutter. Trekk kjelen av varmen og la stå i ca. 20 minutter.
2. Bland inn resten av ingrediensene og krydre med litt salt og pepper. Smak deg fram til du er fornøyd med balansen mellom smakene.
3. Kjør sennepen med en stavmikser til en jevn konsistens. Ha sennepen over på glass og la den få "sette seg" i noen dager før bruk.
Sennepen holder seg i flere måneder i kjøleskap.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!