Vi har alle vært der: Et nesten tomt syltetøyglass som du er på vei til å hive. Men vent litt! Det finnes en genial måte å bruke de siste restene på – og resultatet smaker som en feriedrøm på flaske.
TikTok-profilen Carleigh Bodrug, kjent som @PlantYou, har blitt en slags superstjerne for sine smarte og enkle zero waste-tips. Og nå deler hun et triks som kan bli sommerens store hit: syltetøyglass-lemonade.
Du trenger:
Et nesten tomt syltetøyglass (uansett smak)
Saften av en sitron
1 ts lønnesirup (eller honning)
Vann
Isbiter
Frisk mynte (valgfritt)
Slik gjør du: Hell sitronsaften, lønnesirup og isbiter rett i det nesten tomme glasset. Fyll opp med vann, sett på lokket og rist det godt i et par minutter. Voilà! En superfrisk, naturlig lemonade med smak av sommer og null matsvinn.
Vil du piffe det opp? Prøv med et par sitronskiver og noen blader frisk mynte. Perfekt på terrassen, balkongen eller i parken.
Hvorfor kaste det som faktisk kan bli noe digg?
Vi kaster mange kilo mat i året per person. Og mange av disse "smårestene" havner i søpla rett og slett fordi vi ikke vet hva vi skal bruke dem til.
Det er her triks som dette kommer inn. Syltetøyglasset er nemlig fullt av smak, og med et par enkle ingredienser blir det til noe helt nytt og deilig. Og du sparer både penger og planeten.
Carleigh sier selv at hun "aldri kaster syltetøyglass" lenger, og har inspirert tusenvis til å tenke nytt om matsvinn. Hennes lemonadeoppskrift har gått viralt – og det er ikke så rart.
Neste gang du nærmer deg bunnen av glasset med jordbærsyltetøy, aprikos eller kirsebær – husk dette trikset. Det tar deg to minutter og smaker himmelsk.
For hvorfor kaste noe som faktisk kan bli sommerens beste drikke?
Tipset er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!