Kylling: Enkel middag i julestria - og fort gjort

16/12/2024 12:01

Hanne

MAT
foto: Astrid Hals / Matprat
foto: Astrid Hals / Matprat

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Det er hverdager det er flest av. Midt i julestria gjør vi det enkelt.

Her er en god hverdagsmiddag med kyllingfilet som er ferdig på ca. 20 minutter.

Alle liker denne - både store og små.

Prøv å se om du kan finne økologisk kylling til denne retten - det smaker bare bedre!

Ingredienser (2 porsjoner):

  • 300 g kyllingfilet

  • 1 ss margarin til steking

  • 1 stk. finhakket løk

  • 2 båter finhakket hvitløk

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 1 boks tomatpuré

  • 1 ts tørket oregano

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts pepper

  • 0,5 ts sukker

  • 4 stk. potet i biter

  • 1 stk. brokkoli

Fremgangsmåte:

1. Stek kyllingfilet i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.

2. Stek løk og hvitløk på middels varme til løken blir blank. Tilsett hermetisk tomat, tomatpuré og oregano, og la alt surre på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.

3. Kok potetbiter i ca. 10 minutter, ha dem i tomatsausen og la alt bli gjennomvarmt. Del brokkoli i buketter og kok dem så vidt møre i litt vann.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Oppskrift er hentet fra Matprat.no

Læs også:

Få nordmenn er klar over det: Disse plantene holder mugg unna hjemmet ditt Planteeksperten Julie har avslørt hvilke planter som fungerer som gode avfuktere i hjemmet ditt.
Dette er de 5 verste strømtyvene hjemme Pass på at du ikke lar de verste strømtyvene i hjemmet tappe deg for penger.