Mange gjør det: Derfor bør du ikke lagre krydderne dine på dette stedet

12/09/2024 07:00

Sofie

Mat
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Krydder er en selvfølge på de fleste kjøkken, men mange oppbevarer det på en måte som svekker smaken, mener restauratør og TV-kokk Erik Videgård.

I et intervju med Aftonbladet forklarer Videgård hvorfor det er en dårlig idé å ha krydderne i nærheten av komfyren.

- Du setter gjerne krydderne i et skap over komfyren. Men varmen gjør at de mister all smak. Du bruker også ferdigmalte krydder som har stått altfor lenge, sier Videgård.

Hans råd er å i stedet oppbevare krydderne på et mørkt og kjølig sted, for eksempel et spiskammer, slik at de beholder smaken.

Hvis de ikke smaker noe så er de til ingen nytte. De bør oppbevares mørkt i pantryet, legger han til.

Men dette er ikke det eneste rådet Videgård har til hjemmekokker. Han har også kritisert flere andre vanlige kjøkkenvaner, blant annet bruken av hvitløkspresser. Videgård mener at når hvitløk presses frigjøres svovelstoffer som gir en ubehagelig lukt og smak.

– Bruk heller et rivjern, da får du den rette smaken av hvitløken, forklarer han.

I tillegg til dette har Videgård også kritisert finkvernet sort pepper, som han beskriver som smakløst.

"Finkvernet pepper er ikke annet enn støv. Bruk en pepperkvern for å få den rette smaken," sier han.