Nasjonal Brownie-dag: Lag verdens beste brownies med glasur

08/12/2024 12:00

Sofie

MAT
Foto:  Synøve Dreyer / Matprat.no
Foto: Synøve Dreyer / Matprat.no
Den nasjonale browniedagen er 8. desember.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Varm, seig og fyldig, en fin sjokolade (eller blondie) brownie er den perfekte desserten å avslutte kvelden med. Unn deg gooy godhet og la den virkelige verden smelte bort med deg for et deilig øyeblikk.

Er du glad i sjokolade? Da vil denne brownieskaken med Nutella bli din nye favoritt! Den er rik og fyldig, så små porsjonsbiter er perfekte. En himmelsk konfektkake som passer perfekt til kaffen.

Ingredienser:
  • 240 g mørk sjokolade, 70% kakao

  • 120 g smør

  • 4 stk. egg

  • 350 g sukker

  • 60 g hvetemel

  • 20 g kakaopulver

  • 0,5 ts salt

  • 150 g nutella eller annet lignende sjokoladepålegg

Glasur:
  • 200 g melkesjokolade

  • 200 g nutella

  • 2 dl kremfløte

Slik gjør du:
  1. Brekk sjokolade (40%) til glasur i mindre biter og ha dem i en bolle sammen med nutella. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokoladen har smeltet tilsett oppvarmet kremfløte og rør sammen glasuren til den blir blank og klumpefri. Sett glasuren i kjøleskap 1-2 timer før bruk.

  2. Brekk sjokolade (70%) i mindre biter og ha det i en bolle sammen med smør. Sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker (vannbad). Når sjokolade og smør har smeltet, rør blandingen godt sammen.

  3. Pisk egg og sukker lett sammen i en bolle og hell i den smeltede sjokoladen.

  4. Bland sammen mel, kakaopulver og salt, og rør det inn i blandingen. Hell halvparten av deigen i en liten langpanneform (ca. 25 x 25 cm) med bakepapir i bunnen.

  5. Ha litt nutella i en sprøytepose (eventuelt en zip-lock pose), og sprøyt nutella jevnt utover i formen. Hell i resten av røren og sett formen i stekeovn på 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl.

Kilde: Matprat.no

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!