Forside MAT Så enkelt får du luksuriøse romkuler ut av helt vanlige...

Så enkelt får du luksuriøse romkuler ut av helt vanlige kakerester

En smart løsning som både sparer penger og smaker fantastisk.

Akkurat nå leser andre

Det er noe helt eget med små, myke kaker som både lukter nostalgisk og smaker himmelsk av sjokolade og rom. En slik liten munnfull kan redde enhver restekake fra glemselen og gjøre den til dagens høydepunkt.

Denne oppskriften fra Samvirke gjør den velkjente baker-klassikeren om til en myk, smakfull og luksuriøs liten godbit. Romkuler er nemlig geniale når man står igjen med tørre kakerester etter bursdag eller andre feiringer, og resultatet blir ofte bedre enn hos baker’n.

Romkulene holder seg dessuten fint i kjøleskapet i både én og to uker, så man alltid har noe godt på lur.

Slik lager du selve kulemassen

For å lage rundt 10–15 romkuler trengs ca. 400 g tørr kake, kakaopulver, smeltet sjokolade, solbær- eller bringebærsyltetøy og enten mørk rom eller kaffe.

Kaken smuldres i en bolle, før resten av ingrediensene blandes inn litt etter litt. Smaken kan justeres underveis, spesielt hvis sjokoladekake brukes, da mengden kakao kan reduseres. Til slutt eltes massen til den blir jevn og smidig.

Les også

Forming og rulling

Når deigen er klar, trilles små kuler som rulles i ønsket topping: kakestrø, kokos, knuste saltstenger eller frysetørret fruktpulver.

Hvis massen er for løs, hjelper det å sette den i kjøleskapet i 30–60 minutter for å gjøre den fastere og enklere å forme.

Oppbevaring og smarte tips

Romkulene oppbevares best kaldt i en tett boks. Tas de ut litt før servering, blir de akkurat passe myke.

En litt mykere deig gir ofte bedre romkuler, siden massen strammer seg opp i kjøleskap. Ved bruk av faste kaker som wienerbrød kan en blender eller foodprocessor gjøre massen jevnere.

For en frisk vri kan solbærsyltetøy erstattes med appelsinmarmelade og rom med appelsinsaft.

Les også

En liten søtsak som redder dagen

Romkuler er en enkel og smakfull måte å gi nytt liv til gamle kakerester.

Variasjonsmulighetene er mange, og resultatet blir nesten alltid uimotståelig. En liten porsjon i kjøleskapet kan fort bli redningen når søtsuget melder seg.

Ads by MGDK