Denne oppskriften på rabarbrasirup med vanilje gir en frisk og søt smak som passer perfekt på yoghurt, skyr – eller som base i forfriskende sommerdrikker som rabarbra-mojito.
Rabarbrasirup
Holdbarhet: Ca. 1 måned i kjøleskap
Ingredienser:
3 dl vann
200 g rabarbra
100 g sukker
0,5 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
Kutt rabarbraen i mindre biter og ha dem i en kjele med vann. Kok opp med lokk og la det småkoke i ca. 20 minutter.
Sil av saften og kast rabarbrarestene.
Ha saften tilbake i kjelen sammen med sukker og vaniljesukker.
Kok uten lokk i ca. 20 minutter, til blandingen begynner å tykne. Det skal ikke bli veldig tykt i gryten – det setter seg når det kjøles ned.
Test konsistensen ved å dryppe litt sirup på en skje og sett den i kjøleskapet i noen minutter.
Hell den ferdige sirupen på en skoldet og ren flaske eller glass med tett lokk.
Rabarbra-mojito
Ingredienser (til 4 glass):
2 dl konsentrert rabarbrasaft (evt. rabarbrasirup fortynnet med litt vann)
1 potte frisk mynte (kun bladene)
1,5 dl lys rom
16 isbiter, knust
0,25 liter farris / vann med brus
4 rabarbrastilker til pynt
Fremgangsmåte:
Fordel rabarbrasaften i fire glass.
Tilsett rom og rør godt.
Fyll glassene med is og friske mynteblader.
Topp med danskvann og pynt med en rabarbrastilk i hvert glass.
Alkoholfri variant
Ønsker du en forfriskende drink uten alkohol, gjør du det samme som over – bare utelat rom og fyll opp med ekstra danskvann. Resultatet er en leskende sommerdrink som kan nytes av både store og små.
God fornøyelse!
Oppskriftene er hentet fra Valdemarsro.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!