Rabarbrakake med marengslokk – et sus av vår!
Akkurat nå leser andre
Sesongvarer er eksklusive, og ikke minst kortreiste og bærekraftige – så når du allikevel er i gang med å lage din egen matkalender over råvarer skal denne helt sikkert med.
En deilig rabarbrakake toppet med søt og sprø marengs. La kaken avkjøle seg litt før den skjæres i stykker – men ikke vent, for den smaker aller best når den er helt nybakt.
Oppskrift til 12 personer
Les også
Ingredienser
Til kakebunnen:
-
125 g mykt smør
-
125 g sukker
-
4 eggeplommer
-
250 g hvetemel
-
2 ts bakepulver
-
1 dl melk
-
1 springform (24 cm i diameter)
Rabarbrakompot:
-
1 bunt rabarbra, ca. 750 g
-
1 vaniljestang
-
150 g sukker
Marengslokk:
-
4 eggehviter
-
200 g sukker
-
2 ss melis
Slik gjør du:
Rabarbrakompot:
-
Rens rabarbraene og skjær dem i biter på ca. 2 cm. Legg bitene i en ildfast form.
-
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frøene med sukkeret og dryss blandingen over rabarbraen. Legg også den tomme vaniljestangen i formen.
-
Bak rabarbraen i ovnen på 175 °C i 15 minutter, til den er mør. Rør lett rundt og la kompotten avkjøle. Hell gjerne av litt av væsken om den virker for fuktig.
Kakebunn:
-
Rør smør og sukker lyst og luftig med en sleiv eller håndmikser.
-
Tilsett eggeplommene, én om gangen.
-
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn med en skje, mens du gradvis tilsetter melk.
-
Fordel røren i en smurt springform og forstek bunnen i 15 minutter på 175 °C. Ta kaken ut, men la ovnen stå på.
Marengslokk:
-
Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett sukker litt etter litt, mens du fortsetter å piske til marengsen er stiv og blank.
-
Bre den avkjølte rabarbrakompotten over kakebunnen.
-
Fordel marengsen forsiktig over kompotten og sikt melis over toppen.
-
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 15 minutter, til marengsen er gyllen.
Tips: Server kaken samme dag den bakes – da er marengsen sprø og kaken på sitt aller beste.
Oppskriften er hentet fra Femina.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!