Med denne metoden kan du nyte den perfekte balansen mellom saftig kjøtt og sprø svor på en brøkdel av tiden det tar i ovnen.
Enten du skal lage en mindre porsjon til hverdagsmiddagen eller ønsker å forenkle juleforberedelsene, er airfryeren et effektivt og smakfullt alternativ som gir imponerende resultater.
Ingredienser (for 2 porsjoner):
600 g ribbe
2 ts salt
2 ts pepper
Slik gjør du:
Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni ribba godt inn med salt og pepper. Masser gjerne saltblandingen godt ned i sprekkene i svoren. Dekk med aluminiumsfolie, og la stå i kjøleskapet i 2 dager.
Forvarm airfryeren til 150 °C. Hell ca. 2 dl vann i bunnen. Legg ribba i stekekurven med svoren opp. Stek ved 150 °C i 2 timer.
Øk temperaturen til 200°C og stek videre til svoren har poppet, 10-15 minutter. Her er det lurt å følge med. La hvile litt før servering.
Server ribbe på tradisjonelt vis med kokte mandelpoteter, surkål, rørte tyttebær og en fyldig saus for den klassiske smaksopplevelsen.
Ønsker du å fornye ribbemiddagen, kan du prøve spennende tilbehør som rødkål-slaw, hasselbackpoteter og en frisk persimon chutney – perfekt for å tilføre retten et moderne og kreativt preg.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!
Oppskriften er hentet fra Matprat.