TikTok skaper oppmerksomhet om glemt meieriprodukt

02/09/2024 14:00

Yvonne

Mat
Foto: MELK
Foto: MELK
Et bestemt meieriprodukt har opplevd eksplosivt salg i år. Rådgiver skylder på TikTok.

For noen år siden, var meieriproduktet ikke særlig populært, men nye matvaner og særlig trender i sosiale medier har endret dette.

Nå opplever butikkene at salget har økt med 50 prosent.

Undersøker forbruksvaner
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter.

Senterets oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag - som analyser av forbruksmønstre, ernæring og holdninger.

Nye analyser har vist en overraskende økning av et bestemt produkt som tidligere ikke var så populært, nemlig cottage cheese.

Salget av cottage cheese har i andre kvartal økt med hele 50 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.  

50 prosent økning
Totalt for første halvår av 2024 ble det solgt 40 prosent mer cottage cheese enn i 2023, men i andre kvartal isolert ser man altså en 50 prosent økning i salgsvolum.  

Den store økningen i salget av produktet er helt unikt, ifølge MELKs ernæringsrådgiver.  

"At cottage cheese har hatt så stor vekst på så kort tid er helt unikt. Det er jo et proteinrikt og magert produkt, som er populært blant mange sunne og treningsglade folk, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK.  

Trend i sosiale medier
Det eksplosive salget av cottage cheese startet i fjor høst, og det pekes på flere årsaker til dette. På den ene siden har det blitt lansert flere nye varianter, som har bidratt til økt interesse. På den andre siden ble produktet hyppig omtalt i sosiale medier som TikTok. 

"Folk på sosiale medier har vist at cottage cheese har mange nye bruksområder som virkelig har slått an hos yngre målgrupper. De har anvendt produktet i forskjellige oppskrifter som flatbrød, iskremer, kaker og rundtstykker", sier Glemminge Arnesen.