Tilsett én skje i eggerøren – slik lager Gordon Ramsay det

25/04/2025 09:26

Yvonne

MAT
Foto: Shutterstock
Det er én liten hemmelighet som gjør hele forskjellen på perfekt og kjedelig eggerøre.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Eggerøre er for mange en rask og enkel rett som lages litt på slump med noen egg, en klatt smør og kanskje en skvett melk. Men det er faktisk stor forskjell på "grei nok"-eggerøre og sånn som de lager den på luksushotell.

Skulle noen delt ut Michelin-stjerner for frokost, ville Gordon Ramsay stått først i køen.

Den britiske mesterkokken, kjent for både skarpt språk og stålkontroll på kjøkkenet, har nemlig gjort det å steke egg til en liten kunstform.

Lav varme og null visping
Ramsays versjon starter ikke som vanlig – med ferdig piskede egg.

I stedet knekker han eggene rett i gryta, sammen med en raus klatt smør. Deretter starter røringen – og her kommer trikset: Gryta tas hele tiden av og på varmen, samtidig som man rører konstant med en slikkepott. Ingen juksing!

Dette gjør at eggene ikke blir tørre, men fløyelsmyke og silkemyke. Og ja – du må røre ganske lenge.

Den magiske skjeen
Men det er én ting som virkelig løfter hele retten: En spiseskje rømme.

Den skal ikke i før helt på slutten, når eggene nesten er ferdige. Det kalde og kremete gir eggerøren det lille ekstra – en luksusfølelse som får selv en grå mandagsmorgen til å smake som brunch på femstjerners hotell.

Har du ikke rømme? Fortvil ikke – både gresk yoghurt og myk kremost kan gjøre samme nytten. Poenget er å tilsette noe rikt og kaldt som gjør retten ekstra kremet uten å skille seg.

Litt pynt, ikke mye krydder
Rett før servering drysser Ramsay over litt finhakket gressløk for en frisk touch. Når det kommer til krydder, holder han det enkelt: En klype salt og pepper – ikke mer. Her skal smaken av eggene få skinne.

Gordon Ramsays eggerøre er kanskje ikke noe du pisker sammen i full fart. Men tar du deg tid, får du noe som nesten er verdt å stå opp tidlig for.