Unngå vanlige feil: Slik skal ost oppbevares

05/09/2024 13:00

Sofie

Mat
Foto: NastyaSensei/Pexels
Foto: NastyaSensei/Pexels
Feil lagring kan ikke bare påvirke smaken og teksturen til osten, men også forkorte holdbarheten.

Matsvinn er et tema som i økende grad opptar nordmenn. 

Til tross for dette savnes ofte riktig oppbevaring av mat i de norske kjøleskapene, og man ser ofte at forbrukerne ikke en gang er klar over det.

En gjenstand som ofte blir oversett når det kommer til riktig oppbevaring er ost.

Ost er en delikatesse som mange nordmenn setter pris på, men de færreste tenker på hvordan den best skal oppbevares for å bevare smaken og kvaliteten. 

Feil oppbevaring kan ikke bare påvirke smaken og konsistensen til osten, men også forkorte holdbarheten. 

For å sikre at osten forblir frisk og smakfull, er det viktig å ta noen enkle, men effektive forholdsregler.

Too Good To Go deler tips

Nylig delte matsvinnsatsingen Too Good To Go noen nyttige tips til hvordan du best lagrer ost slik at den varer lenger og smaker best.

Harde, lagrede oster, som cheddar eller parmesan, har godt av å pakkes inn i vokspapir og deretter legges i en zip lock-pose. Denne metoden lar osten puste samtidig som den beskyttes mot å tørke ut.

Blåmuggoster, halvharde oster som gouda og myke oster som brie bør også oppbevares i en zip lock-pose. Det hjelper til med å holde på fuktigheten og hindrer dem i å miste smak eller tekstur.

For ferske oster som er lagret i vann, for eksempel mozzarella, er det best å la dem ligge i originalemballasjen. Det anbefales imidlertid å skifte vannet omtrent annenhver dag for å sikre at osten holder seg frisk så lenge som mulig.

Ved å følge disse enkle tipsene kan du unngå å kaste ost på grunn av dårlig lagring, og samtidig sørge for at du får mest mulig ut av ostene dine. Det er en liten innsats som både kan komme smaksopplevelsen til gode og redusere matsvinnet i hverdagen.

Du kan se oversikten fra Too Good To Go her: