Oslo Lufthavn advarer: "Svært alvorlig"

25/10/2023 14:21

redaktion

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer Oslo Lufthavn med advarsel!

Det har oppstått svindel på Facebook der både Avinor og Oslo Lufthavn har blitt misbrukt.

«Dette er ikke en auksjon! Vi selger mistet bagasje for kun 16 NOK! Vi har et presserende behov for å tømme flyplasslageret og selge bagasjen som ble mistet for mer enn 6 måneder siden! Antall varer er begrenset! For å kjøpe, besøk vår nettside og legg inn en bestilling!»

I tillegg er det lagt til en link for å klikke på, samt et bilde av det som antas å vise gjenglemte kofferter.

Flere brukere har deltatt i diskusjonen ved å skrive kommentarer og vedlegge bilder av kofferter de angivelig har kjøpt. Koffertene inneholder også eiendeler. Det skriver DinSide.

Foto: Skjermbilde fra Facebook

- Det er svært alvorlig at noen utgir seg for å være oss, og vi tar hendelser som dette på det høyeste alvor. For å advare våre følgere, har vi lagt ut informasjon om svindelen på Oslo Lufthavn og Avinor sine Facebook-sider. Kundesenteret vårt er også informert, og bistår alle som kontakter oss med spørsmål.

Romerikes Blad omtalte saken først, med opplysninger fra Ylva Celius Trulsen, kommunikasjonsrådgiver i Avinor.

På tirsdag delte Oslo Lufthavn Gardermoen et innlegg på deres Facebook-side, der de informerte om at de stadig får meldinger om personer som utgir seg for å være dem.

- Det finnes kun en offisiell Facebook-side for Oslo Lufthavn, og den er merket med et blått sertifiseringsmerke, forklarer de.

- Avinor kommer aldri til å be deg oppgi sensitive opplysninger som personnummer, kredittkortnummer eller passord. Vi driver ikke med direkte salg på Facebook. Vi kontakter vinnere av konkurranser direkte, ikke i kommentarfelt, skriver de.

Oslo Lufthavn kommer med oppfordring.

- Dersom du mottar mistenkelige meldinger, ikke klikk på lenker du ikke er helt sikker på.