10 år gammel gutt siktet for drap på moren sin fordi "hun ikke kjøpte et VR-headset til ham"

02/12/2022 09:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En gutt har blitt anklaget for å ha myrdet moren sin etter at hun nektet å kjøpe et virtual reality-headset (VR).

Wisconsin 10-åringen skal møte en dommer neste uke, og verken foreldre eller barn har blitt navngitt for å beskytte identiteten deres.

Ifølge Daily Mail fortalte gutten familien sin og etterforskerne at det dødelige hodesåret var en ulykke og at han visste at våpen kunne drepe.

Han skal ha fortalt betjentene at han hadde siktet mot en vegg for å skremme henne. Pistolen gikk av og hans 44 år gamle mor døde av et skuddsår.

Gutten, som kommer fra Milwaukee, tok deretter angivelig morens kredittkort for å kjøpe settet med Oculus VR-briller, ifølge Journal Sentinel.

Hodesettene kan koste så mye som USD$500 (4 867,87 norske kroner).

Dagen etter det påståtte drapet kjøpte barnet leken. Men hans virtuelle virkelighetshåp og drømmer skulle ikke være det.

Guttens bestemor ringte politiet etter at han spurte når Amazon-kjøpet hans ville komme, ifølge Sentinel.

Selv om han bare er 10 år, skal barnet prøves som voksen.

Anklagen er sjelden, men statlig lovgivning indikerer at det tidligste en person kan danne kriminelle hensikter i Wisconsin er 10 år.

Sentinel rapporterer at familien sa at 10-åringen har "raseriproblemer" og hører fem forskjellige, imaginære mennesker snakke med ham.

Andre familiemedlemmer avslørte at barnet er kaldt, svært manipulerende, voldelig, starter brann og skader dyr med vilje, melder AP.

Politiet ble også informert av gutten om at han forstår at våpen brukes til å drepe.

En av advokatene som opptrådte for barnet, Angela Cunningham, beskrev kvinnens død som en "familietragedie".

"Jeg tror ikke noen vil benekte eller være uenig i det ... Voksensystemet er absolutt dårlig rustet til å møte behovene til et 10 år gammelt barn," la hun til, ifølge ABC.

Påtalemyndigheten har siktet gutten for førstegrads hensynsløst drap, i henhold til lov + kriminalitet.

Hvis han blir funnet skyldig, kan han tilbringe opptil 60 år i fengsel.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.