12 år gammel redningsmann: Stoppet mann fra å hoppe med disse 7 ordene

11/07/2023 22:30

Emma Sletta

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En 12-åring viste stort mot da han gikk bort til en mann som var i ferd med å hoppe fra en motorveibro for å avslutte livet.

Det var en veldig modig 12 år gammel gutt som blandet seg inn da en mann i tjueårene var i ferd med å ta sitt eget liv.

Mannen sto ved motorveibroen A10 ved Waltham Cross i England og bandt et tau rundt halsen.

Det melder det lokale mediet Hertfordshire Mercury.

Men den unge mannen ble oppdaget av to 12 år gamle skolegutter, og en av dem gikk straks bort til mannen.

Den 12 år gamle gutten sa ordene: «Vær så snill, ikke gjør det! Jeg er ung». I neste øyeblikk grep gutten mannen med all sin kraft for fysisk å holde ham tilbake. Det samme gjorde den andre gutten.

47 år gamle Joanne Stammers, som var på vei hjem etter å ha besøkt bestemoren, var vitne til den dramatiske scenen. Hun skyndte seg å hjelpe de to skoleguttene med å hindre den unge mannen i å hoppe.

– Den lille gutten er en ekte helt. Barn i den alderen kan bare gå forbi og lage en vits, men han bestemte seg i sitt lille hode for å holde ham tilbake med full kraft, sier Joanne Stammers til lokale medier.

Hun forteller at guttene ble dypt berørt av situasjonen og ristet, og den suicidale unge mannen i 20-årene gråt også og sa at han ikke ønsket å leve lenger.

Den 47 år gamle kvinnen lider av en sjelden blødningsforstyrrelse, noe som betyr at hun er tidlig pensjonert og ikke kan jobbe.

Men da hun så de to fortvilte guttene, måtte hun trå til, selv om det ikke var lett for henne å holde fast i den unge mannen som gjorde motstand.

– Jeg så disse to guttene lene seg tilbake med full kraft, og det var da jeg løp bort til broen og stakk hendene gjennom vakten for å holde ham i en armlås. Jeg holdt ham der i det som føltes som en evighet helt til en mann kom og tok ut et par håndjern, sier Joanne Stammers til Hertfordshire Mercury.

Politiet var da i stand til å kjøre Joanne Stammers til hennes 66 år gamle mors hjem, hvor politiet sa at datteren hadde "gjort noe fantastisk."

Foto: Privat