13 år gammel gutt overlever voldsomt fall i Grand Canyon

14/08/2023 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et fall i Grand Canyon er vanligvis dødelig, men på magisk vis overlevde den 13 år gamle gutten.

En 13 år gammel gutt fra North Dakota har overlevd et fall på 30 meter fra en avsats ved Grand Canyon.

Nødmannskaper trengte to timer for å redde unge Wyatt Kauffman etter at han skled på en klippe og stupte nesten 100 fot ved Bright Angel Point-stien tirsdag, sa myndighetene.

Wyatt ble fraktet til et sykehus i Las Vegas for behandling av ni ødelagte ryggvirvler, en sprukket milt, en kollapset lunge, en hjernerystelse, en brukket hånd og en forstuet finger.

"Jeg var oppe på en avsats og jeg beveget meg slik at andre også kunne ta et bilde. Jeg satt på huk og holdt meg fast i en stein. Jeg hadde bare en hånd på den," sa Wyatt til Phoenix TV-stasjon KPNX.

"Det var ikke et veldig godt grep. Det presset meg på en måte tilbake. Jeg mistet grepet og falt," la han til.

Redningsmannskaper måtte rappelle ned stupet og få den skadde gutten ut av ravinen. Wyatt fortalte TV-stasjonen at han bare kunne huske noen få ting fra hendelsen. Han våknet blant annet kort i ambulansen.

Etter redningen ble Wyatt fløyet til et pediatrisk traumesenter for videre behandling. Det skriver The Guardian. Guttens far, Brian Kauffman, var i Nord-Dakota da han hørte om sønnens fall og redning.

"Vi er veldig takknemlige for alles arbeid. To timer er en evighet i en situasjon som denne," sa Brian Kauffman.

Han sa at Wyatt og moren hans var på tur for å besøke nasjonalparker da Grand Canyon-fallet inntraff. Brian Kauffman sa at sønnen hans ble løslatt fra sykehuset lørdag.

"Vi er bare heldige at vi tar med barnet vårt hjem i en bil i forsetet i stedet for i en boks," sa Brian Kauffman til KPNX.