13 år gammel jente dør på tragisk vis av viral trend: Nå slår foreldrene alarm

02/06/2023 10:30

Emma

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Foreldre slår alarm i kjølvannet av en trend som for tiden florerer på sosiale medier.

Det var ikke mye å skrive hjem om da 13 år gamle Esra mistet livet i kjølvannet av en bisarr «trend».

Den unge jenta Esra, som ble beskrevet som målbevisst, morsom, frekk og talentfull, ble offer for en viral 'trend' som for tiden florerer på sosiale medier.

"Trenden", som går under navnet chroming, innebærer å inhalere giftige kjemikalier gjennom munnen eller nesen for å oppnå en forgiftning.

Esra, en idrettsutøver som ledet en aktiv og sunn livsstil, kjørte BMX med brødrene sine og ledet laget sitt til et nasjonalt aerobicmesterskap, fikk alt tatt bort etter en skjebnesvanger avgjørelse 31. mars under en overnatting hos en venn.

I sin lengsel etter å være en del av den virale 'trenden', inhalerte Esra en farlig mengde aerosoldeodorant, noe som fikk henne til å gå inn i hjertestans og lide irreversibel hjerneskade.

Og da foreldrene hennes fikk beskjeden, var de selvfølgelig knust - men siden da har de stoppet ved et hav av steder for å dele sin sorg og de fatale konsekvensene av å inhalere giftige kjemikalier.

Alt i håp om å forhindre lignende tragedier blant naive ungdommer:

"Det var bare den vanlige rutinen med å være sammen med venner," avslørte moren, Andrea Langdon, i et brutalt ærlig intervju, med faren, Paul, og la til:

"Vi visste alltid hvor hun var, og vi visste hvem hun var med. Det var ikke noe uvanlig... Å motta den samtalen på den tiden av natten var en av de samtalene ingen foreldre noen gang vil få, og dessverre fikk vi det: "Kom og hent datteren din"."

Først var Esras venner uvitende om alvoret i tilstanden hennes. De la ikke skjul på at de trodde hun hadde et panikkanfall, uten å vite at venninnen døde foran øynene deres.

Og da moren kom til Esra, prøvde ambulansepersonell å gjenopplive henne, og fortalte Andrea at datteren hennes hadde blitt utsatt for den virale "trenden" chroming, et begrep den engstelige moren aldri hadde hørt før.

Esra ble hastet til sykehus, men bare åtte timer senere kunne ikke livet hennes reddes.

Du kan se en video fra den hjerteskjærende episoden nedenfor: