13 døde i nattklubbbrann: Savnet kvinne etterlot hjerteskjærende melding

03/10/2023 07:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Myndighetene opplyser at 13 personer er døde, mens 18 fortsatt er savnet.

Det er støy og bråk i bakgrunnen. Skrik, desperate rop og rop for å lyse opp rommet med mobiltelefoner. Strømmen har gått på nattklubben, der en brann skaper kaos.

En tårevåt kvinnestemme skjærer gjennom støyen:

- Mamma, jeg elsker deg. Vi kommer til å dø, mamma, jeg elsker deg.

Stemmen tilhører en ikke navngitt 28 år gammel kvinne som var gjest på nattklubben i Murcia i Spania, som tok fyr søndag morgen rundt klokken 6.

Opptaket kommer fra en lydmelding som kvinnen  sendte til moren omtrent samtidig, ifølge det spanske mediet El País.

Kvinnens far sto søndag foran nattklubben og håpet på nyheter fra datteren. Foran El Mundo, som har delt hendelsen i en video, spilte han – sterkt beveget – lydmeldingen datteren sendte ut.

Artikkelen fortsetter under.

Den 28 år gamle kvinnen er en av 18 personer som fortsatt er savnet mer enn 12 timer etter brannen, som så langt har krevd minst 13 menneskeliv.

Kollaps truer

Årsaken til brannen er fortsatt uklar.

Ifølge El Mundo begynte det først i  nattklubben La Fonda, hvoretter det spredte seg til klubben i den tilstøtende bygningen, Discoteca Theatres. Også klubben til venstre for teatrene, Discoteca Golden, ble berørt.

Selv om brannmannskapene klarte å slukke brannen litt før klokken 9 søndag morgen, knappe 3 timer etter at den startet, er redningsarbeidet søndag kveld fortsatt i full gang.

Ifølge det spanske mediet RTVE skyldes dette flere ting.

På den ene siden har taket og den indre strukturen til den mest okkuperte nattklubben kollapset som følge av brannens ødeleggelse. Dermed er det fare for at bygningen kollapser.

Totalt tre nattklubber ble berørt av brannen. Samtidig er temperaturen i lokalene fortsatt så høy at det er vanskelig for brannmenn å jobbe i.

Som følge av dette er det fortsatt 18 savnede personer. Alle de omkomne er imidlertid ennå ikke identifisert, og noen av de savnede er ventet å være blant de omkomne. Det sier Murcias varaordfører til El Mundo søndag kveld.

Samler DNA fra slektninger

I nærheten av de berørte nattklubbene har de pårørende samlet seg hele dagen i håp om å få nyheter om sine kjære.

Ifølge El Mundo samler politiet inn DNA-prøver, bilder og informasjon om gjenstander de savnede kan ha hatt med seg fra slektninger.

Informasjon som alle skal bidra til å identifisere ofre og skadde.

Bilder fra stedet gjennom hele søndagen viste ungdommer som klemte og trøstet hverandre foran nattklubben mens de ventet på nyheter.

Omkomne fra flere land

En av de unge mennene som har vært til stede foran utestedet hele dagen, var selv gjest på en av utestedene i går kveld. Han sier til nyhetsbyrået Reuters at han begynte å forlate utestedet rundt et halvt minutt før brannalarmen og ropene begynte å gå.

Han tok kontakt.

Men fem av hans familiemedlemmer og to venner er fortsatt blant de savnede.

Blant de skadde var personer fra Frankrike, Storbritannia, Romania og Belgia, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under.

TV 2 forsøker å få informasjon fra Utenriksdepartementet i Danmark om det er dansker blant de døde eller skadde.

En by i sorg

Ordføreren i Murcia, José Ballesta, har erklært tre dagers landesorg med flagget på halv stang for de døde i brannen, ifølge RTVE.

– Byen er helt fortvilet og forferdet. Det er nedsenket i den mest absolutte sorg, sa ordføreren tidligere i et intervju med TVE News, der han også sendte sine kondolanser og støtte til ofrenes familier.

Artikkelen fortsetter under.

Mer enn 40 brannmenn og redningsmenn jobbet på stedet gjennom søndagen, og Murcia-politiet sa at arbeidet med å stabilisere bygninger og rydde bort rusk ville ta minst en uke.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.