15 år gamle Henrik ble brutalt drept: Et faktisk motiv er ukjent

11/10/2023 13:00

Emma

Nyheter
Foto: Frölunda HC
Foto: Frölunda HC
Barndomsklubben er i sorg etter de tragiske nyheten.

Svensk ishockey er i sorg etter at 15 år gamle Henrik ble funnet død søndag.

Nyheten om det tragiske dødsfallet har rammet barndomsklubben hans, Frölunda HC, hardt.

Det skriver ishockeyklubben på sin hjemmeside.

"Nyheten søndag kveld har rystet klubben betraktelig, ikke minst med tanke på hvor viktig ishockey var for Henke."

Det var Henriks far, der tirsdag slo alarm, da sønnen ikke kom hjem fra skole ved 15.40-tiden mandag.

"Vi snakkede litt sammen. Han viste ingen tegn på nervøsitet eller noe. Han var, som han pleier at være," fortalte faren til Expressen.

I løpet av uken har totalt fire personer blitt pågrepet av politiet. To av de pågrepne er siden løslatt.

Politiet mistenker en tenåringsgutt for å stå bak drapet. Gutten ble pågrepet tidligere på dagen søndag, men nekter straffskyld.

Søndag kveld bekreftet svensk politi at liket av den unge gutten var funnet ved 17.30-tiden, og de kunne ikke utdype saken ytterligere mandag.

Et faktisk motiv for drapet er fortsatt ukjent.

Henrik, som ble kalt «Henke» av barndomsklubben, spilte på et av klubbens ungdomslag.

Ishockeyklubben, som for øyeblikket ligger på fjerdeplass i den øverste svenske ligaen, forteller at de siden Henrik ble meldt savnet, har blitt informert om saken og vært i kontakt med Henriks familie.

– I denne vanskelige tiden med sorg og tap har Frölunda HC fokusert på å støtte Henriks familie, ledere og lagkamerater med familier. Foreningen har tatt i bruk profesjonell hjelp for å sikre at alle får den hjelpen og støtten de trenger.

"Av respekt for Henriks familie, ledere og lagkammerater ber foreningen om fred og ro og sympati for, at det er et ungt menneske, som på tragisk vis har gått bort."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.