15 år gammel gutt omkom i trafikkulykke i Agder

21/05/2023 08:50

Sofie

Nyheter
Bildet er ikke fra ulykken. Foto: Shutterstock
Bildet er ikke fra ulykken. Foto: Shutterstock
Ulykken har rystet hele lokalsamfunnet.

Den omkomne var Sondre Myre (15). Navnet blir frigitt etter ønske fra pårørende.

- Trafikkulykken som skjedde på Vegårshei har nå fått et tragisk utfall. Det er nå bekreftet at personen som ble livstruende skadet, døde fredag kveld på Ullevål sykehus i Oslo, bekrefter politistasjonssjef i Holt i Agder politidistrikt, Odd Holum, i en pressemelding.

Det var 3 personer i bilen da ulykken skjedde.

- Alle de tre guttene som satt i bilen er under 18 år, og hjemmehørende i gamle Aust-Agder. De to andre involverte ble utskrevet fra sykehus fredag, sier Holum.

Politiet har startet etterforskning av hendelsen.

De to overlevende nå er rutinemessig siktet i forbindelse med blodprøvetaking, og understreket at det er ren rutine. Det forteller Holum overfor Dagbladet.

- De er ikke siktet for noe strafferettslig i forbindelse med selve ulykken. Det gjenstår en del undersøkelser, og vi må få det fulle bildet av hendelsen, sier Holum.

Han ber alle som kunne ha sett noe eller hadde opplysninger om saken om å ta kontakt.

Som følge av den alvorlige ulykken satte både Vegårshei og Gjerstad kommuner inn kriseteam. Hjembyen til to involverte i ulykken er Gjerstad.

Gjerstad-ordfører Steinar Pedersen (H) sier til Dagbladet at alvorlige trafikkulykker også har rammet lokalsamfunnet. Han sa at mange unge også ble berørt av hendelsen.