2-åring døde: Influensalignende symptomer viste seg å være noe helt annet

22/07/2023 15:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Foreldrene har på tragisk vis mistet sin bare to år gamle sønn.

En familie i den amerikanske delstaten Nevada har mistet sin to år gamle sønn etter å ha vist influensalignende symptomer.

Symptomene, samt en spesielt kraftig hodepine, fikk familien til å søke medisinsk hjelp og fikk først beskjed om at det var hjernehinnebetennelse. Det viste seg imidlertid å være noe helt, helt annet, skriver Mirror.

Det var ikke hjernehinnebetennelse, men en sjelden – men dessverre også dødelig – hjernespisende amøbe. Etter flere tester kunne legene fastslå at det var hjerneamøben, som er kjent under navnet Naegleria fowleri.

Lille Woodrow Bundy kjempet mot alt han hadde lært på sin korte tid på jorden. Dessverre tapte han kampen 19. juli etter å ha kjempet for livet i syv hele dager.

Ifølge legene er det ekstremt sjeldent at pasienter med Naegleria fowleri kan overleve så lenge. "Jeg visste at jeg hadde den sterkeste sønnen i verden.

Han er min helt og jeg vil for alltid være takknemlig for at Gud ga meg den beste gutten på jorden og jeg er takknemlig for å vite at jeg vil møte den gutten i himmelen en dag," sier hans hjerteknuste mor, ifølge Mirror.

Det har foreløpig ikke vært mulig å fastslå hvordan gutten ble smittet med den fryktede amøben.

Så langt antas det at dette skyldes at han tidligere har badet i Lake Ash Springs, hvor den fryktede amøben trives. I USA dør opptil åtte mennesker hvert år av Naegleria fowleri amøben.