2 feil de fleste gjør i dusjen: Unngå dem og få sunnere hår

07/01/2024 16:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gjør du noen av dem?

Mange av oss drømmer om lengre og fyldigere hår.

De med tykke krøller vil ha lokker som enkelt kan knyttes til en hestehale uten langvarig vedlikehold, mens de med tynnere hår investerer mer i produkter og triks for å oppnå et fyldigere utseende.

En vanlig frustrasjon for oss alle er når håret vårt ser tørt og usunt ut, som rapportert av Mirror.

Ifølge hårekspert Nicole Petty fra Milk + Blush, er det en daglig feil mange av oss gjør som kan bidra til dette uønskede utseendet – temperaturen vi vasker håret ved.

For varmt

Mens varmt vann kan være gunstig for å hjelpe produkter med å trenge dypt inn i håret, kan det også strippe håret for dets naturlige oljer. Dette resulterer i tørrhet og overdreven oljeproduksjon for å kompensere for en dehydrert hodebunn og hårstrå.

Nicole forklarer: "Dette kan forårsake flassing og kløe i hodebunnen, noe som resulterer i at håret føles tørt og sprøtt og fører til brudd."

I stedet for å bruke varmt vann, anbefales det å skru ned varmen og skylle håret med lunkent vann. Dette bevarer de naturlige oljene i håret og holder på fuktigheten.

Nicole legger til: "Vask håret i vann som ikke er varmere enn 38 grader Celsius for å minimere flass og gi håret et mer skinnende utseende, siden kjøligere vann hjelper til med å forsegle håret og holde på fuktigheten."

Vasker for ofte

Temperaturen er imidlertid ikke den eneste feilen mange nordmenn gjør. En annen nøkkelfaktor som kan skade håret vårt er hvor ofte vi vasker det.

Nicole deler sin ekspertise: "Vaskefrekvensen avhenger av hårtype og livsstil, men overvasking er en vanlig feil som kan skade håret ditt."

Hun fortsetter: "For mye vask fjerner de naturlige oljene og tørker ut lokkene dine, noe som gjør dem mer utsatt for brudd og tynning. Generelt bør du unngå å vaske håret mer enn 2-3 ganger i uken. Hvis håret ditt blir raskt fett, kan det tyde på at du vasker det for mye."

Hvis håret ofte blir fett, kan du forlenge tiden mellom hårvaskene ved å bruke tørrsjampo.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.