28 år gammel kvinne bestiller en DNA-test: Nå har resultatet ødelagt livet hennes

06/11/2023 23:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kvinnen sier på mediet Reddit at resultatet har knust henne.

En knust kvinne har vendt ryggen til hele familien etter å ha oppdaget at hun er adoptert gjennom en nettbasert DNA-test. 28-åringen hevder at «hele livet hennes har vært løgn» – og de nærmeste har holdt sannheten skjult for henne av egeninteresse.

På Reddit forklarte kvinnen hvordan hun bestilte et nettbasert DNA-testsett for å undersøke en genetisk sykdom etter et besøk på sykehuset.

Det skriver The Mirror.

Hun sa: "Jeg har grått de siste dagene. Hele livet mitt var løgn. Jeg prøvde ikke å finne ut av det. Jeg følte meg aldri annerledes. For to år siden fortalte legen min at jeg hadde en genetisk sykdom. Jeg spurte foreldrene mine om de også hadde samme sykdom og de sa nei. De er begge ikke-bærere.

"Jeg trodde legen min tok feil, så jeg spurte igjen. Han sa at en av foreldrene mine måtte være bærer. Jeg spurte foreldrene mine igjen og de sa at jeg skulle finne en annen lege fordi han tok feil. Det gjorde jeg. Jeg kjøpte også en av de DNA-testsettene du kan få på nettet. Jeg ville vite mer om genene mine. Hvis foreldrene mine ikke har det jeg har, har noen i familien min det. Vel, et par måneder senere endret alt seg."

Ikke bare oppdaget hun at hun var den eneste i familien med den genetiske sykdommen, men hennes aner stemte ikke overens med noen av hennes familiemedlemmer.

"Å finne ut at jeg er adoptert. Foreldrene mine sa til meg at de ikke ville at jeg skulle finne det ut fordi de ikke ville at jeg skulle føle meg malplassert eller annerledes. De ønsket å oppdra meg som sin egen. De anklaget meg faktisk for sniking."

Foreldrene hennes prøvde å gjenvinne tilliten hennes ved å si "vi er fortsatt familie og DNA endrer ikke det" - men det var for sent. Hun ville ikke lenger ha noe med dem å gjøre fordi de hadde løyet for henne i 28 år.

"Livet mitt har vært en løgn. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre akkurat nå. Min mor er ikke min ekte mor og min far er ikke min ekte far. Søsknene mine er ikke mine ekte søsken."

Mens de fleste brukere oppfordret kvinnen til å ta seg tid til å tenke på følelsene sine, delte andre sine egne erfaringer i håp om at det ville hjelpe.

En bruker sa: "Jeg er også en "sent-oppdaget adoptert" (eller SOA), noe som betyr at vi begge er mennesker som først fant ut at de ble adoptert senere i livet (vanligvis som voksne)."

Jeg fant ut at jeg var adoptert da jeg var 18 og så i min egen journal. Jeg vil aldri glemme å se ordene 'er vedtatt; familiehistorien fra faren hennes er ukjent'. Det er åtte år siden det øyeblikket, og det sitter fortsatt fast i hjertet mitt som om det var i går. Foreldrene mine som oppdro meg, prøvde også å klandre meg for å ha «snagging».

"Alt dette er å si, jeg forstår deg. Jeg husker hvordan det føltes, hvordan det fortsatt føles. Hvis du trenger noe, ikke nøl med å kontakte meg."

En annen bruker la til: "Jeg var i terapi da mannen min og jeg bestemte meg for å gå videre med adopsjon. Terapeuten min ba meg ikke fortelle barnet vårt at de var adoptert fordi det ville få dem til å føle seg dårlige. Så jeg gikk aldri tilbake til den terapeuten.

«Jeg er så lei meg for at foreldrene dine gjorde det mot deg, for en forferdelig måte for deg å finne det ut på. Jeg håper at de med tiden kan kaste mer lys over din biologiske familie og årsakene til at du ble adoptert. Din hjertesorg og sinne er mer enn berettiget.»

En tredje bruker la til: "Jeg er så lei at de løy til deg på den måten. Å undersøke helsen din er ikke poenget. DNA betyr ikke på langt nær så mye når forhold er bygget på ærlighet og tillit mellom adoptivbarn og adoptivbarn foreldre, men det betyr fortsatt mye for helsen. Vennligst søk terapi for å hjelpe deg med å behandle alt uten å dømme. Det er mye arbeid å gjøre for å komme tilbake til det normale, og terapi kan bidra til å oppnå normal raskere."