28 år gammel mann stjal for nesten 50.000 kroner i Rema 1000: Nå forklarer han den triste grunnen

02/04/2024 07:33

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
En 28 år gammel mann har nå avslørt hvorfor han stjal fra Rema 1000 og flere andre butikker.

I hjertet av den danske byen Aarhus har en rekke innbrudd skapt uro blant lokale bedrifter. En 28 år gammel mann står nå som en sentral skikkelse i innbruddsbølgen etter at politiet pågrep ham.

Mannen, som er tiltalt for 10 separate innbrudd begått siden desember, møtte i retten kledd i en grå joggedress og mørkeblå jeans, hvor han innrømmet nesten alle anklagene mot ham.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Det største enkeltinnbruddet gjaldt tyveriet av 40-45 kartonger sigaretter fra Rema 1000. Et tyveri til en verdi av 32.850 danske kroner (tilsvarende 49.990,24 norske kroner).

Under den innledende høringen avslørte imidlertid den unge mannen hvorfor han hadde valgt å begå de mange innbruddene. Han fortalte ærlig at han kjempet en desperat kamp for å gjøre opp gjeld.

– Det er for å levere penger, forklarte han da aktor spurte om motivet bak tyveriene.

Tiltaltes tilståelser ga et sjeldent innblikk i gjeldens og avhengighetens farlige verden, der daglige «dumme bøter» og trussel om vold er en del av hverdagen:

– De oppsøker deg ute på gaten, og hvis du ikke betaler, får du bank, sier serietyven.

Etter en full tilståelse fikk 28-åringen en dom på fem måneders ubetinget fengsel og en regning på 32.850 danske kroner til Rema 1000 kroner for tyveri av sigaretter.

Læs også:

Alle tror at gutten er nyfødt: Virkeligheten er en helt annen Matthew Cook ligner på en nyfødt baby. Folk får sjokk når de hører hvor gammel den lille gutten egentlig er.
Han var verdens tykkeste barn som 9-åring og veide 190 kilo: I dag er han ugjenkjennelig En gutt som ble stemplet som «verdens feteste gutt» har forandret livet sitt fullstendig, og ser i dag ut som en helt annen