32-åring tiltalt for drapet på Emilie Meng og kidnappet en 13 år gammel jente: Nå er det overraskende nyheter

15/10/2023 15:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Politi
Foto: Politi
Nå er det noe nytt.

Det meste av Danmark satt og holdt pusten i øyeblikket, da en 32 år gammel mann ble satt i forbindelse med den forferdelige saken der 13 år gamle Filippa plutselig forsvant lørdag ettermiddag etter at hun hadde gått med aviser i den lille byen Kirkerup.

Og her sto det svart på hvitt at den 32 år gamle mannen var siktet for å ha frarøvet den 13 år gamle Filippa friheten. I tillegg var han også siktet for å ha utsatt jenta for en seksualforbrytelse.

Det skal ha skjedd under trusler om vold. Det var budskapet den gangen, men det stopper absolutt ikke her.

Det hadde vært mye tanker siden den sjokkerende saken om den 13 år gamle savnede jenta og fikk mange dansker til å tenke på en annen sak.

Nemlig saken om savnede Emilie Meng, som forsvant fra omtrent samme område og som også ble etterforsket av samme politi.

Og man kan på mange måter si at det skapte et genuint sjokk, da politiet på en pressekonferanse kunne fortelle at den 32 år gamle mannen er siktet for kidnappingen av en 13 år gammel jente 15. april hadde nå også blitt siktet for drapet på Emilie Meng.

Siden har politiet bedt om et stille arbeid i forbindelse med etterforskningen av saken. Men i lys av de ferske siktelsene mot den 32 år gamle mannen, kjent som 'Korsørmanden', rykker nå Emilie Mengs bistandsadvokat.

Det kommer i kjølvannet av at politiet meldte at ungjenta var tynget av hjertesorg, og de uttalte til og med i den sammenheng at Emilie Meng kunne ha stukket av.

Det var imidlertid ikke et bilde verken familie eller venner kunne nikke gjenkjennende til. De forteller i samme tone at hun alltid møtte opp i tide i kirkekoret og kom hjem etter byen.

Og i den forbindelse legger ikke bistandsadvokaten skjul på sin klare oppfordring:

– Tilnærmingen de hadde til politiet var at noe var helt galt og at det at hun ikke hadde kommet hjem kunne tyde på at hun var utsatt for en forbrytelse, sier bistandsadvokaten i en ny dokumentarserie på TV 2 ØST før hun fortsetter:

"Jeg synes ikke at når det gjelder en ung jente på den måten, at politiet skal ta noen sjanser med å konkludere med at det ikke er noe. I den situasjonen bør man lytte til familien og bruke alle midler for å finn jenta», fortsetter Mai-Britt Storm Thygensen.

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.