32-årig mann bet og sparket hund - hensatt dachsen i hjelpeløs tilstand slik at den døde

Den lille valpen ble utsatt for vold over en periode på fem måneder i 2015. Onsdag møtte mannen i Bergen tingrett.

En 32-årig mann er nå dømt for å ha utsatt dachshunden sin for vold ved å bite, sparke og slå den. Dette førte til at den lille valpen til slutt at døde.

Onsdag møtte han opp i Bergen tingrett og ga en uforbeholden tilståelse, hvilket vil si at han tilstår fullt og helt det straffbare forhold han er mistenkt for. 

Det skriver VG.

Les også

Retten har bestemt at hunden Bob må dø

- Hunden reagerte i flere slike tilfeller med klynking og tilbaketrekking. Ved minst en anledning fikk hunden langvarige smerter i ribbeinsområdet som følge av volden, heter det i siktelsen, ifølge VG.

Videre fant retten det bevist at mannen hadde gjort seg skyldig i ovennevnte.

Mannen skal i tillegg ha forlatt den hjelpesløse valpen alene, og unnlatt å ta med den til dyrlege etter den fikk alvorlige skader som følge av volden.

Les også

Overvåkning på soverommet avslører: Mann gjør det samme i sengen hver natt - nå vil kona skilles

- Retten viser særlig til at det i denne saken er snakk om relativt langvarig grov vold mot, og neglisjering av, samme hundevalp, samt at siktede også har forklart seg om tidligere – og til dels omfattende – svikt i hundehold, skriver retten i dommen, ifølge VG.

Det var etter å ha blitt etterlatt alene en hel dag at hunden til slutt døde.

På grunn av den uforbeholdne tilståelsen gjøres fengselsstraffen for den 32-årige mannen betinget, men med en prøvetid på to år. Videre forbys mannen å ha hund i fem år.

Les også: Personalet avslører: Derfor skal du alltid be om kvitteringen på McDonald's