32-årig mann bet og sparket hund - hensatt dachsen i hjelpeløs tilstand slik at den døde

05/10/2017 15:45

Anniken Hauge

Nyheter
Den lille valpen ble utsatt for vold over en periode på fem måneder i 2015. Onsdag møtte mannen i Bergen tingrett.

En 32-årig mann er nå dømt for å ha utsatt dachshunden sin for vold ved å bite, sparke og slå den. Dette førte til at den lille valpen til slutt at døde.

Onsdag møtte han opp i Bergen tingrett og ga en uforbeholden tilståelse, hvilket vil si at han tilstår fullt og helt det straffbare forhold han er mistenkt for. 

Det skriver VG.

- Hunden reagerte i flere slike tilfeller med klynking og tilbaketrekking. Ved minst en anledning fikk hunden langvarige smerter i ribbeinsområdet som følge av volden, heter det i siktelsen, ifølge VG.

Videre fant retten det bevist at mannen hadde gjort seg skyldig i ovennevnte.

Mannen skal i tillegg ha forlatt den hjelpesløse valpen alene, og unnlatt å ta med den til dyrlege etter den fikk alvorlige skader som følge av volden.

- Retten viser særlig til at det i denne saken er snakk om relativt langvarig grov vold mot, og neglisjering av, samme hundevalp, samt at siktede også har forklart seg om tidligere – og til dels omfattende – svikt i hundehold, skriver retten i dommen, ifølge VG.

Det var etter å ha blitt etterlatt alene en hel dag at hunden til slutt døde.

På grunn av den uforbeholdne tilståelsen gjøres fengselsstraffen for den 32-årige mannen betinget, men med en prøvetid på to år. Videre forbys mannen å ha hund i fem år.

Les også: Personalet avslører: Derfor skal du alltid be om kvitteringen på McDonald's