39 år gammel mor gikk til legen med hodepine: Det viste seg å være mye verre

05/04/2024 07:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sannheten viste seg å være langt verre.

Kirsty Connell, fra Old Stratford, Northamptonshire, dro til legen sin etter å ha lidd av alvorlig hodepine og opplevd déjà vu - den merkelige følelsen av å ha opplevd en hendelse før - flere ganger.

Hun ble henvist til nevrolog, som først trodde det var hormonrelatert migrene. Sannheten viste seg imidlertid å være langt verre.

En MR-skanning avslørte at det var en svulst - et grad 2 oligodendrogliom - i Kirstys hjerne, skriver Mirror.

Hun gjennomgikk en såkalt 'våken kraniotomi' og blir nå overvåket med kvartalsvis skanning.

"Jeg dro til legen min fordi jeg fikk [...] hodepine og jeg hadde hyppige déjà vu-opplevelser," sier Kirsty, som er lærer, og fortsetter:

"Hun henviste meg til en nevrolog som trodde jeg hadde hormonrelatert migrene, men sendte meg til MR-skanning som en forholdsregel. Da jeg ble ført inn på et familierom, visste jeg at noe ikke stemte, og det var der, jeg ble fortalt at de hadde funnet mye på hjernen min."

Kirsty pleide å ha opplevelser utenfor kroppen, som om hun kunne sanse seg selv andre steder. Hun ville ha en samtale med noen eller vært i en butikk og betalt og fått en morsom følelse og sett seg selv andre steder - som å kjøre bil, lage mat eller våkne et annet sted.

Kirsty sier følelsene varte i noen sekunder, men ble hyppigere og intensere over tid, og det var derfor hun gikk til legen. Etter en MR-skanning ble hun diagnostisert i oktober 2021 og gjennomgikk en kraniotomi måneden etter.

"Min første tanke var at jeg ikke kunne være våken under operasjonen. Jeg hadde tidligere fått fjernet en føflekk og det satte meg helt av, men jeg ble virkelig ivaretatt," sier hun og fortsetter:

"Jeg føler meg veldig heldig fordi kirurgene var i stand til å fjerne alle synlige spor av svulsten min, og jeg vet at det kunne vært veldig annerledes."

Kirsty støtter veldedighetsorganisasjonen Brain Tumor Research og deltok i en innsamlingsaksjon der elever og lærere måtte bruke favoritthattene sine.

"Skolen feiret det i fjor, men dessverre kunne jeg ikke delta fordi jeg måtte ta en hjerneskanning, så jeg gledet meg veldig til det i år. Vi holdt det en dag for tidlig for å knytte det til skoleårets avslutning, og det var fantastisk å se så mange barn og ansatte bruke hatter, sier Kirsty og legger til:

"Alle i min avdeling hadde på seg det samme - fargerike cowgirlhatter. Det var en stor suksess, og jeg gleder meg til å se hvor mye vi samlet inn."

Siden den første innsamlingen i 2010 har det blitt samlet inn mer enn 2 millioner pund, og finner sted her i slutten av mars.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.