4 barn er forsvunnet i Amazonas etter en flyulykke

21/05/2023 15:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under leteaksjonen er det flere ting som indikerer at barna er i live.

Colombianerne var på spissen fredag ​​da myndighetene lette etter fire barn som var på et lite fly som styrtet i Amazonas-jungelen denne måneden, men som ikke er funnet.

De tre voksne om bord døde. Ulykken skjedde i morgentimene 1. mai da Cessna enmotors propellfly med seks passasjerer og en pilot erklærte en nødsituasjon på grunn av motorsvikt. Det lille flyet falt av radaren kort tid senere og et hektisk søk ​​etter overlevende startet.

Colombianske tropper fant vraket tirsdag sammen med likene til piloten, en guide og barnas mor. Men det var ingen tegn til barna, som er medlemmer av urbefolkningen i Uitoto, ble identifisert som Lesly Jacobombaire Mucutuy, 13; Soleiny Jacobombaire Mucutuy, 9; Tien Noriel Ronoque Mucutuy, 4; og Cristin Neriman Ranoque Mucutuy, 11 måneder.

Onsdag så det ut til å være et gjennombrudd da Colombias president Gustavo Petro gikk ut på Twitter for å kunngjøre at de fire barna var funnet i live.

Men all oppstemthet ble deflatert timer senere da Petro slettet tweeten, og erkjente at barna faktisk ikke var funnet.

"Jeg har bestemt meg for å slette tweeten fordi informasjonen gitt av ICBF (Colombian Institute of Family Welfare) ikke kunne bekreftes," skrev Petro.

«Jeg angrer på det som skjedde. Militærstyrkene og urbefolkningen vil fortsette i deres utrettelige søken etter å gi landet nyhetene det venter på.»

Dusinvis av militært personell, støttet av urfolk fra nærliggende samfunn, har søkt i området der flyet styrtet. Colombianere har diskutert forskjellige funn i søket og om de kan være knyttet til barna - inkludert en tåteflaske som ble oppdaget en dag og en saks funnet dagen etter i det som så ut til å være et provisorisk ly av løv.

I tillegg sa selskapet som eide flyet i en uttalelse at en av pilotene som var i området hadde hørt fra noen medlemmer av et lokalt urbefolkningssamfunn at barna var på vei til en landsby på en elvebåt.

Men de dukket aldri opp der. En annen rapport sa at barna hadde gått om bord i en båt på Apaporis-elven på vei mot landsbyen Cachiporro. Men barna var ikke om bord da båten kom.

Læs også:

Reiseekspert advarer: «Drikk aldri vann» på et fly Reiseekspert mener at man bør holde seg unna vann på et fly med mindre det er flaskevann.
Annie var på stranden iført en "liten" bikini: Plutselig ba en kvinnen henne om å forsvinne En frustrert kvinne har avslørt at hun ble bedt om å forlate stranden av en sint kvinne fordi bikinien hennes var "for liten".