4 døde i voldsomt knivdrapt: Mann pågrepet

26/05/2023 17:50

Emma

Nyheter
Foto: YouTube/fra gjerningsstedet i Nagano
Foto: YouTube/fra gjerningsstedet i Nagano
En mann er pågrepet etter at fire personer ble drept.

Den antatte gjerningsmannen knivstakk en kvinne og skjøt to politimenn med et jaktgevær i byen Nagano i Japan. Et fjerde dødsfall ble senere også bekreftet.

Politiet har navngitt den mistenkte som Masanori Aoki - en 31 år gammel sønn av en lokal politiker.

Det skriver BBC.

Våpenvold er fortsatt ekstremt sjelden i Japan, til tross for drapet på tidligere statsminister Shinzo Abe i juli i fjor.

Skyting av flere politibetjenter er enda mer sjeldne, med den siste hendelsen som fant sted for mer enn 30 år siden.

I gårsdagens hendelse mottok politiet en samtale rundt 16:25 (07:25 GMT) om en mann som hadde jaget og deretter knivstukket en kvinne, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Et øyenvitne som jobbet på et jorde i nærheten fortalte media at mannens angrep på sitt første offer hadde blitt utført med et blad som var omtrent 30 cm langt.

Mannens motiv er foreløpig ikke klart. Da vitnet spurte den mistenkte hvorfor han hadde knivstukket kvinnen, skal han ha svart: «Jeg drepte henne fordi jeg ville.»

Masanori Aoki hadde på seg en kamuflasjeuniform, en hatt, solbriller og en maske, og han skal deretter ha skutt politibetjenter som reagerte på situasjonen.

Det er foreløpig ikke klart hvordan den fjerde personen - beskrevet som en eldre kvinne - døde.

Gjerningsmannen barrikaderte seg senere i nesten 12 timer inne i farens hjem i et rolig boligområde i byen Nakano, sammen med sin mor og tante. Hans far, Masamichi Aoki, er taler for Nakano byforsamling.

Noen timer senere ble den mistenktes mor og tante sett flykte fra huset, melder japanske medier. Den mistenkte gikk ut av huset tidlig fredag morgen og ble pågrepet.

Senere på kvelden kringkastet lokale medier opptak av skudd som ble hørt like etter klokken 20.00 lokal tid (11.00 GMT) torsdag.

Tjenestemenn sa at den mistenkte hadde våpentillatelse. Japan har strenge våpeneierskapsregler og tillater bare sivile å eie jaktrifler og luftgevær. Folk må gjennomgå en streng eksamen og psykiske helsetester for å kjøpe en pistol i Japan.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.