5 matvarer du ALDRI må gi hunden din

24/08/2023 13:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Her er fem matvarer du aldri bør gi din firbeinte venn.

Med så mange mennesker som eier hunder eller lengter etter å få en, er det viktig å merke seg at mens hunder kan nyte en rekke matvarer, er det visse ting som aldri bør havne i munnen deres.

Dette er fordi disse matene kan være skadelige for hunder, skriver pulse.ng.

Her er fem matvarer du aldri bør mate hunden din:

1.) Sjokolade

Selv om sjokolade nok er en av favorittsnacksene dine, må du for all del ikke gi hunden en bit når du finner tallerkenen. Dette er fordi sjokolade inneholder teobromin og koffein, som hunder ikke tåler. Selv små mengder kan føre til symptomer som oppkast, diaré, økt hjertefrekvens, kramper og i verste fall død.

2.) Løk og hvitløk

Løk og hvitløk kan også være skadelig når det konsumeres av hunder. Enten det er rå, kokt eller pulverisert, inneholder løk og hvitløk forbindelser som kan skade hundens røde blodlegemer og føre til anemi. I tillegg kan inntak av løk eller hvitløk forårsake sløvhet, oppkast og enda mer alvorlige helseproblemer over tid.

3.) Nøtter

Enkelte nøtter, spesielt macadamianøtter, kan være giftige for hunder og forårsake symptomer som sløvhet, kramper, oppkast og økt kroppstemperatur og bør ikke gis til hunder.

4.) Alkohol

Å gi hunden alkohol kan føre til alvorlig forgiftning og forårsake oppkast, diaré, pustevansker. I verste fall kan det være livsfarlig om hunden din får alkohol.

5.) Avokado

Selv om dette kan være sunt for mennesker, er det skadelig for hunder. Dette er fordi avokado inneholder et giftstoff kalt persin, som er giftig for hunder i store mengder. Inntak av avokado kan føre til oppkast, diaré og pustevansker.

I tillegg til det ovennevnte, er det andre matvarer du aldri bør gi hunden din, inkludert druer, rosiner, mat med høyt innhold av bearbeidet sukker og til og med koffein.