6 år gammel gutt skjøt læreren sin: Hadde tatt med pistolen selv

11/04/2023 11:49

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 6 år gammel gutt som skjøt læreren sin i januar hadde selv tatt med pistolen til skolen.

En seks år gammel gutt hadde selv tatt med seg et skytevåpen til skolen, som moren hans hadde kjøpt på lovlig måte, da han skjøt og såret læreren sin i januar i byen Newport News, Virginia.

Nå er guttens mor, Deja Taylor, siktet i den amerikanske delstaten for grov omsorgssvikt og uaktsomhet for å ha oppbevart et ladd våpen på en måte som kan sette et barn i fare.

Det fremgår av et rettsdokument fra påtalemyndigheten i Newport News.

– Moren vil rapportere til myndighetene senere denne uken, sier Deja Taylors forsvarer, James Ellenson.

Familien har tidligere opplyst at skytevåpenet ble oppbevart på en forsvarlig måte hjemme da gutten fikk tak i det.

I skyteepisoden 6. januar i år ble den 25 år gamle læreren Abigail Zwerner skutt i hånden og brystet da seksåringen dro frem våpenet i klasserommet.

Statsadvokat Howard Gwynn sier han vil sammenkalle en storjury for å vurdere skolens sikkerhetsprosedyrer. Skolelæreren innledet tidligere i april en erstatningssak, der hun krever inntil 40 millioner dollar (over 421 millioner kroner) i erstatning.

Hun har blant annet opplyst at skolen ikke fulgte opp advarsler om at gutten hadde voldelig oppførsel og at det ikke var respons på at en annen elev hadde advart om at gutten hadde med seg en pistol til skolen.

25 år gamle Abigail Zwerner ble innlagt på sykehus i to uker etter å ha blitt såret av skudd. Det er nesten 400 millioner skytevåpen utbredt i det amerikanske samfunnet, og skoleskyting forekommer regelmessig.

Forrige måned ble tre barn på ni og tre voksne drept av skudd på en privat kristen skole i Nashville, Tennesee. Det anslås at rundt 44 000 dødsfall i USA i fjor var relatert til skytevåpen.

Omtrent halvparten av dem var drap, ulykker og selvforsvar, og halvparten var selvmord. Dette kommer frem av databasen Gun Violence Archive ifølge AFP.