6-åring død etter sjeldent bakterieutbrudd på barneskolen

25/11/2022 15:38

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ett barn har dødd og et annet er tatt til sykehus etter at et sjeldent bakterieutbrudd rammet en barneskole i Surrey, England.

Det er nå tatt forholdsregler ved Church of England-skolen for å begrense spredningen. Alle elever og ansatte har fått sterke antibiotika av spesialister fra UK Health Safety Agency.

Barnet som døde – antas å være en seksåring – gikk i første klasse ved Ashford Church of England Primary School i Ashford, Surrey. Det skriver Metro.

De hadde angivelig fått den invasive gruppe A streptokokkinfeksjonen (iGAS) på tirsdag.

Bakterien - noen ganger kjent som Strep Throat - forårsaker vanligvis sår hals eller hudutslett og overføres ved fysisk kontakt eller gjennom dråper fra nysing eller hoste.

I svært sjeldne tilfeller kan infeksjonen bli invasiv og komme inn i deler av kroppen der bakterier normalt ikke finnes, noe som kan være svært alvorlig.

En annen student, antatt å være fra samme år, ble ført til sykehus med alvorlige symptomer på samme sykdom, men ble antatt å vise positive tegn på bedring.

Et annet barn fra samme område i Ashford ble også sagt å lide av skarlagensfeber, ofte forårsaket av Strep Throat.

"Spesialister sørger for at antibiotika tilbys til elever og ansatte ved en Surrey-skole som en forholdsregel, etter to tilfeller av invasiv gruppe A streptokokkinfeksjon (iGAS). "Dessverre har en elev fra Ashford Church of England Primary School dødd og en andre er på sykehus, men viser positive tegn på bedring," sa en talsmann for Storbritannias Health Safety Agency.

"Vi er ekstremt triste å høre om døden til en elev ved Ashford Church of England School, og våre tanker går til deres familie, venner og skolesamfunnet," la Dr Claire Winslade, helsevernkonsulent ved UKHSA South East til.

Informasjon har blitt delt med foreldre om tegn og symptomer på iGAS, som inkluderer høy feber med sterke muskelsmerter, smerter i ett område av kroppen og uforklarlige oppkast eller diaré.