6 ting du sikkert ikke viste, om folk som foretrekker å ta en dusj om kvelden.

13/07/2020 12:00

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er flere fordeler med å ta en dusj om kvelden istedenfor å gjøre det om morgen. Nedenfor kan du lese, hvorfor flere bør ta en dusj om kvelden.

Noen mennesker foretrekker å starte dagen med en dusj, slik at de våkner ordentlig opp. På samme måte er det noen som velger å avslutte dagen med en dusj og det er faktisk ikke helt dumt.

Nedenunder kan du lese seks ting du helt sikkert ikke viste om personer som foretrekker å ta en dusj om kvelden. 

Dette er 6 gode grunner til at du skal ta en dusj om kvelden. 

Det er faktisk en rekke fordeler ved å ta en dusj om kvelden, skriver Dagens.dk. Du kan lese mere om de 6 gode råd nedenunder. 

1.Din hud blir bedre

Når du ligger og sover blir huden din regenerert. Det betyr, kort fortalt, at huden blir kvitt døde hudceller, og erstatter dem med nye. 

Det viser sig at det faktisk er lettere for huden vår å regenerere hvis huden er ren. Det betyr at du gjør det lettere for kroppen din hvis du tar en dusj før du legger deg. 

2.Minsker fettet hud

Hvis du er blant menneskene som har tendenser til å få fettet hud, kan et kveldsbad hjelpe deg med å bli kvitt problemet. 

En dusj om kvelden vil redusere risikoen for a du utvikler akne og kviser. Da du ikke vil ligge i fett og skitt om natten.

3.Allergi

Hvis du er allergiker, kan det være en god ide å ta en dusj om kvelden. Pollen eller andre ting du er allergisk mot kan sette sig i håret eller på huden din.  

Når du legger deg, havner allergiene i sengen, og så har du plutselig en allergisk smittekilde hver eneste natt. 

Hvis du har en allergi mot pollen eller gress, og får det på puten, kan du forvente at du vil få en allergisk reaksjon i løpet av natten. 

4.Det blir lettere å sovne 

Et godt råd hvis du ikke kan sove er å ta en god dusj. Det kan få deg til å slappe bedre av og det vil føre til at kroppen din synker i temperatur. 

En lavere kroppstemperatur vil ofte gjøre det lettere for deg å sove, og derfor vil en kvelds dusj gjøre det lettere for deg å sove.

Det anbefales at du tar dusjen cirka 1,5 time før du legger deg. 

5.Du kan redusere stress

Når du tar en dusj reduserer du mengden af kortisol. Kortisol bygger seg opp i blodet når folk begynner å bli stresset. Så det er ikke bra å ha for mye kortisol i blodet. 

Når du tar en dusj om kvelden vil det hjelpe deg å bli kvitt stresset, og det er veldig bra. 

6.Mere sex

Det er alltid litt deiligere å ha sex hvis begge parter er rene. Derfor vil det mest sannsynlig øke mengden sex hvis du/partneren din tar en dusj på kvelden før legge tid.