62 år gammel kvinne ble innlagt på sykehus med hjertestans: Legene fikk et stort sjokk da de oppdaget sannheten bak sykdommen

02/08/2023 15:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sjokkerende oppdagelse: 62 år gammel kvinne innlagt på sykehus med uutholdelige brystsmerter avslører overraskende diagnose.

Plutselig opplevde 62 år gamle Joanie Simpson en voldsom og annerledes smerte som hun aldri hadde følt før. En knusende følelse som tok pusten fra henne.

Joanie, en amerikansk kvinne fra Texas, våknet en dag i fjor og kjente så intenst brysttrykk og ryggsmerter at hun etter bare 20 minutter var på legevakten.

På legevakten ble det umiddelbart antatt av legene at Joanie hadde hatt et hjerteinfarkt. Men da de undersøkte skannebildene, viste det seg at det ikke var noen blokkeringer i arteriene å se.

Faktisk var arteriene i perfekt stand. Det skriver Washington Post.

På skannebildet kunne legene se at det ikke var blodpropp å finne. Foto: nejm.org

Kardiologen Abhijeet Dhoble, som behandlet Joanie, ble overrasket da han hørte om tiden før episoden. Det viste seg at Joanie hadde mistet sin elskede hund, Yorkshire-terrieren Meha, kort tid før hjerteproblemene oppsto.

Sorgen hennes over tapet hadde utløst en tilstand kjent som Taktsubo kardiomyopati, også kjent som "Broken Heart Syndrome".

Tapet av kjæledyret hennes var rett og slett for overveldende for Joanie, noe som førte til en sviktende kropp og hjerte.

Hun lot seg ikke trøste i det hele tatt og beskriver hvordan Meha hadde vært som en datter for henne etter at barna hadde flyttet hjemmefra.

Det var tapet av hunden Meha som hadde utløst den voldsomme hjertesvikten. Foto: Joanie Simpson/privat

Ifølge legene kan et stort traume utløse kraftige stresshormoner i kroppen som midlertidig kan lamme hjertets normale funksjon.

Joanie fikk medisiner for tilstanden sin og har i dag et helt sunt og sterkt hjerte.

Hennes uvanlige tilfelle har blitt beskrevet i det anerkjente New England Journal of Medicine, som nettopp har blitt publisert denne uken.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.