71-årig nordmann brukte over en kvart million på klub i Gdansk – sier han ble lurt

28/12/2017 12:23

Anniken Hauge

Nyheter
Mannen sier han ble lurt. Finansklagenemnda er uenige.

Vi kjenner alle til følelsen av å sjekke kontoen dagen etter en fuktig kveld på byen; en drink, en øl, en drink til, en siste drink, nattmat, taxi.. Listen er lang.

En 71 år gammel nordmann som var på reise til Polen i mars hadde en lignende opplevelse, men her var det snakk om vesentlig mer penger enn en vanlig bytur.

Kortene til en mannen ble nemlig trukket for over 250.000 kroner på en nattklubb i den polske bye Gdansk. Han sier han ble lurt, og er ikke den eneste. Det skriver VG.

Ifølge en uttalelse fra Finansklagenemnda 18. desember,  skal mannen ha gjort fire kjøp i baren, det siste klokken 00.29. Etter den fjerde betalingen, fikk han beskjed om at det er en feil med terminalen og han gjorde ytterligere fem forsøk. 

Videre heter det i uttalelsen at mannen ble senere kjørt til hotellet han bodde på for å hente flere kort. Til sammen blir alle kortene belastet for hele 252.756 kroner i løpet av natten. Kortholderen mener han ikke er ansvarlig, og vedkjenner seg kun fire av belastningene.

Saken ble avvist av Finansklagenemnda, og Bank Norwegian mener mannens forklaring ikke er holdbar.

Finansklagenemnde er en bransjeorganisasjon som behandler tvister mellom finansforetak og kunder, og nemda har mottatt flere lignende saker de siste årene, hvor nordmenn mener de har blitt svindlet ved flere anledninger i den polske byen Gdansk:

I en annen lignende sak brukte en nordmann hele 114.540 kroner på en nattklubb i Krakow natt til 3. mars, hvorav en av transaksjonene var på hele 80.507 kroner. Kortholder husker ikke noe fra natten etter at to jenter som var ansatt på nattklubben spanderte drinker, og hevder i ettertid at noen har puttet noe i drinken hans.

Overvåkningsbilder fra kvelden viser dog at vedkommende betalte selv senere enn han hevder han gjorde i ettertid. Både banken og nemnda holder ham ansvarlig.

Nordmannen anmeldte saken til politiet i Krakow. 

Leder Finansklagenemnda Bank, Trygve Bergsåker, sier til VG at denne type saker er det de får inn oftest. Videre forteller han at det er Høyesterett som i siste instans skal vurdere bevisbyrdereglene, og at disse som regel er i disfavør av bankkundene.

Topp 10: Dette er verdens største byer

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.