872 migranter krysset Den engelske kanal lørdag

03/09/2023 17:30

Mikkel Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antallet migranter som ankommer britiske kyster på én dag har slått rekord for dette året.

I 15 små båter ankom 872 migranter den britiske kysten lørdag etter å ha krysset Den engelske kanal.

Dette viser data fra den britiske regjeringen, skriver det britiske mediet BBC.

Det er det høyeste antallet migranter som har krysset kanalen på en enkelt dag i år.

Over 20 000 migranter har tatt den lange reisen i småbåter til Storbritannia i år. Dette er litt færre enn i fjor, da det totale antallet migranter som kom til landet var 25.043 ved utgangen av august.

Den konservative statsministeren Rishi Sunak har gjort det til et poeng å sette en stopper for småbåtene. Men han har sagt at det er en langsiktig innsats.

Migrantenes reiser over kanalen øker ofte når været er bra. Og ifølge BBC viser værmeldingen for den kommende uken at det er sannsynlig med flere båter på den britiske kysten.

Innenriksdepartementet sier, ifølge britiske medier, at Storbritannia har jobbet side om side med franske partnere og andre byråer for å motvirke menneskesmuglere.

– Det uakseptable antallet mennesker som risikerer livet ved å gjøre disse farlige kryssene (av Kanalen, red.) legger en enestående belastning på asylsystemet vårt, sier en talsmann ifølge BBC.

Tidligere i august sa lokale franske sjøfartsmyndigheter at seks personer døde etter at en migrantbåt kantret på vei til Storbritannia fra Frankrike.

Siden 2018 har over 100 000 migranter krysset Den engelske kanal for å nå Storbritannia. Det viste tall fra den britiske regjeringen tidligere i august.

Franske myndigheter har trappet opp antallet patruljer og avskrekkende tiltak i området.

Det har skjedd etter at den britiske regjeringen i mars besluttet å sende flere hundre millioner euro til Frankrike årlig for å støtte innsatsen.

Læs også:

Emil kjøpte en 125 år gammel kommode for 700 kroner - finner ved et uhell en hemmelig skuff nederst Emil kjøpte en slitt kommode på et loppemarked for 700 kroner. Han hadde imidlertid ingen anelse om at han hadde fått mye mer enn han hadde betalt for. Men så hørte han plutselig en merkelig lyd.
Søvneksperter bekrefter: Spis denne frukten hver dag før sengetid, og du vil ikke angre En enkelt frukt før sengetid kan være løsningen på søvnproblemene dine.