92-åringen har brukt solkrem i ansiktet, men ikke her: Nå advarer hun andre

22/05/2023 07:50

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Privat/Shutterstock.com
Foto: Privat/Shutterstock.com
Beskyttelse med solkrem er viktig i varmen. Nå viser en 92 år gammel kvinne hvor viktig det faktisk er.

Er du blant dem som dropper solkremen? I så fall bør du lese videre her.

Eksperter deler nå et sjokkerende bilde for å vise hvor viktig det er å beskytte deg mot solens stråler.

Bildet, delt i Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, viser hva solen kan gjøre med huden din hvis du ikke er beskyttet.

Den 92 år gamle kvinnen på bildet brukte konsekvent UV-beskyttende fuktighetskrem i ansiktet, men glemte å bruke den på nakken. Og det var ikke bare en gang hun glemte det, men i flere tiår.

Det skriver Unilad.

Det har resultert i estetiske endringer i huden hennes. Stedet (halsen red.) hvor huden har blitt utsatt for solen er mer rynkete sammenlignet med ansiktet, hvor huden har blitt beskyttet.

Se bilde nederst i artikkelen.

Hvis huden eldes naturlig, er det en prosess kjent som kronologisk aldring, men hvis du eldes av solen, er det fotografering.

Sistnevnte tilskrives kontinuerlig, langvarig eksponering for solens UV-stråler. I ekstreme tilfeller kan dette ikke bare aldre huden, men også føre til hudkreft.

Dr. Christian Posch sa at solkrem er viktig for å beskytte hudsykdommer. Det er fordi det kan endre både helse (tiden vi lever uten sykdom) og lang levetid.

Selvfølgelig vil solkrem ikke stoppe tiden og forhindre aldringsprosessen, men det er viktig å redusere risikoen for alvorlige sykdommer.

Så neste gang du går ut, husk å kvele deg selv på ting.

Foto: Privat