Åpner opp om nedleggelse: «De har råd til Sophie Elise, men ikke Kåss»

02/03/2023 11:16

Sofie

Nyheter
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK pressefoto
Foto: Julia Marie Naglestad/NRK pressefoto
Det populære NRK-programmet «Kåss til kvelds» legges ned, meldte VG tirsdag.

NRK begrunner det med tøffe prioriteringer økonomisk, til tross for at programmet har «levert så det synger etter», som redaksjonssjef Vivi Stenberg sa til VG.

Showet i regi av Else Kåss Furuseth ( 2) og Markus Neby (31) samlet i snitt 537.000 seere per uke, 447 000 av dem på lineær TV.

- Ungene ble veldig skuffa da vi hørte om det, og kona sa «De har råd til Sophie Elise, men ikke Kåss», sier høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania og kommunikasjonsekspert Ketil Raknes.

Han tror det er mange som nå tolker NRKs vedtak, selv om det ikke er statskanalens intensjon.

- Vanligvis ville ikke nedleggelsen vært et stort problem, men nå fortolkes alt som skjer i NRK, gjennom Sophie Elise-krisen. De to tingene har egentlig ingenting med hverandre å gjøre, men summen blir uheldig utad.

Charlo Halvorsen er underholdningsredaktør i NRK og sier til Dagbladet at de dessverre må prioritere, selv med fine showet som «Kåss til kvelds».

- Synd, men sant, sier han.

- Dere legger nå ned programmet på grunn av tøffe økonomiske prioriteringer. Har dere råd til å beholde Sophie Elise Isachsen?

- Vi har heldigvis fremdeles råd til å beholde mange flinke profiler.

Influencer Sophie Elise Isachsen kom under ild etter at hun delte et bilde av en venninne som holder en pose med hvitt innhold. Isachsen lager podcasten «Sophie & Fetisha» for NRK.

Rikskringkasteren sa til Dagbladet mandag at kontrakten hennes nå er under gjennomgang.

- Så lenge krisen rundt Sophie Elise er uløst, vil den prege all journalistisk dekning av NRK, sier Raknes.

- Nedleggelsen av «Kåss til kvelds» er et gratis tabloidoppslag. Det var det første jeg tenkte da det kom ut, at dette vil det skrives om.

Det populære lørdagsprogrammet har vært på skjermene siden februar 2020. Lørdagsprogrammet blir det siste.

Torsdag forrige uke var det duket for «Debatten», der NRKs forhold til Isachsen og deres rolle som allmennkringkaster var tema.

NRK-sjefen ville ikke si hvor mye Isachsen får betalt, og kunne heller ikke si noe om de vil legge ned podkasten.