Åpner opp om sammenbruddet: " Jeg fortjente ikke det"

18/10/2023 16:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britney Spears ble omtalt verden rundt da hun fjernet alt håret i 2007.

Hvis du har fulgt livet til Britney Spears vet du at hun i 2007 gikk gjennom en stor livskrise, og foran rullende kameraer og blitsen til paparazziene gikk hun til en frisør og fjernet alt håret.

16 år har gått siden episoden som gikk verden rundt, og mye har skjedd med popstjernen siden da.

Etter episoden og en rekke andre skandaler ble hun satt under vergemål i 2008, og faren og en advokat bestemte da mer eller mindre alt for henne frem til hun ble løslatt i 2021.

Senere i oktober gir hun ut boken 'Kvinnen i meg', hvor hun forteller om opp- og nedturene hun har opplevd gjennom livet.

Og her snakker hun for første gang seriøst om episoden fra 2007. Dette er skrevet av People, som inkluderer et utdrag fra boken i siste nummer.

«Jeg har blitt mobbet så mye i oppveksten. Folk har sett ned på meg og fortalt meg hva de syntes om kroppen min siden jeg var tenåring», skriver hun i boken og fortsetter:

«Å barbere hodet og gjøre opprør var min måte å svare på igjen», fortsetter det.

Etter at hun kom under vergemål, fikk hun ifølge henne selv beskjed om at det nå var slutt med det.

«Jeg ble fortalt at håret mitt måtte vokse ut igjen, og jeg måtte komme tilbake i form. Jeg måtte legge meg tidlig og ta medisinen de ba meg ta», skriver Spears i boken.

Hun forteller i boken at hun generelt sett ikke var fornøyd i løpet av de nesten 14 årene hun var under vergemål, selv om hun ga ut en rekke album og fortsatt opptrådte.

«Jeg gjorde litt kreativt arbeid her og der, men hjertet mitt var ikke i det lenger. Min lidenskap for sang og dans var mer en spøk på den tiden. 13 år gikk og jeg følte meg som en skygge av meg selv, skriver hun og fortsetter:

«Nå når jeg tenker tilbake på hvordan faren min og kollegene hans hadde kontroll over kroppen min og pengene mine, føler jeg meg kvalm. Prøv å tenke på hvor mange mannlige artister som har gamblet bort alle pengene sine og hvor mange som har hatt avhengighet eller psykiske problemer. Ingen prøvde å ta fra dem kontrollen over deres kropper og penger. Jeg fortjente ikke det familien min gjorde mot meg.'

Britney Spears feiret slutten på vergemålet ved å endelig gifte seg med Sam Asghari. Det skjedde i juni 2022. Ekteskapet holdt imidlertid ikke, og 14 måneder senere annonserte paret at de skulle skilles.

'The Woman in Me' slippes 24. oktober.