Åpnet flydøren i luften: Her er hans forklaring

29/05/2023 09:50

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mannen forteller til politiet hvorfor han åpnet flydøren.

En passasjer har fortalt politiet at han åpnet døren til et fly midt i luften minutter før det landet i den sørkoreanske byen Daegu fordi han følte seg "ubehagelig".

Dette skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Mannen, som er i trettiårene, forteller til politiet at han åpnet døren fordi han ville gå raskt ut av flyet.

Han fortalte videre til politiet at han var stresset etter at han nylig mistet jobben.

Det har ikke umiddelbart lyktes Reuters å få en kommentar fra politiet. Asiana Airlines-flyet landet trygt fredag ​​etter at en dør ble åpnet mens flyet var 213 meter over bakken.

Flyet var på vei fra den sørkoreanske øya Jeju til millionbyen Daegu da en av dørene kort åpnet seg.

Ni passasjerer ble deretter sendt til sykehus med pustevansker. Alle ble imidlertid utskrevet etter omtrent to timer.

Myndighetene planlegger å fengsle mannen, som allerede er i politiets varetekt, når etterforskningen av hendelsen er fullført.

En person fra det koreanske transportdepartementet har uttalt at det er mulig å åpne en flydør i luften hvis flyet er nær bakken fordi trykket i og utenfor kabinen er omtrent det samme.

Ifølge nyhetsmediet Bloomberg var det 194 passasjerer om bord i flyet. Øya Jeju, hvorfra flyet lettet, er et populært feriemål i Sør-Korea. Det ligger sør for Sør-Korea og vest for Japan.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.