Åpning av Ikea-kopi: Har fått flere hundre henvendelser

09/03/2023

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En Ikea-kopi er på vei til Russland.

Ikea stengte alle sine varehus i Russland etter invasjonen av Ukraina. Men nå ønsker det hviterussiske selskapet Swed House å åpne en trofast Ikea-kopi i Russland.

Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge DinSide.

– Vi har inngått en samarbeidsavtale med Swed House, som lager produkter som ligner på Ikeas, om å åpne ti varehus i Moskva med et areal på opptil 1000 kvadratmeter innen 2023, sier Bulat Shakirov, leder for Union of Shopping Centres i Moskva, til nyhetsbyrået.

Hviterussiske Swed House – eller Svedsky Dom, som det heter på russisk – sier på sine sosiale medier at de selger «varer fra Ikea», skriver Detailwatch.

– Den siste tiden har vi fått hundrevis av henvendelser fra kjøpesentre som ønsker å huse butikkene. Møbler, boligprodukter og tekstiler vil være etterspurt uansett, sier sjefen.

Ikea er langt fra det eneste kjente merket som har trukket seg fra Russland:

Også H&M, McDonald's, Heineken, Disney og Coca-Cola er noen av dem som har sagt farvel og takk.

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.